Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

"Birmingham 2022" : Μήκος : Στην όγδοη θέση η Φίλιππα Φωτοπούλου

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ

Με την όγδοη θέση της Φιλίππας Φωτοπούλου στο Μήκος Γυναικών, ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους 22ους Κοινοπολιτειακούς «Μπέρμιγχαμ 2022».

Η κύπρια αθλήτρια, έριξε την αυλαία της κυπριακής παρουσίας τόσο του Στίβου όσο και γενικότερα όλων των αθλημάτων στους Αγώνες. Μιας παρουσίας η οποία κρίνεται ως επιτυχημένη με τη συγκομιδή 11 μεταλλίων, δύο χρυσών, τριών αργυρών και έξι χάλκινων.

Όσον αφορά στον τελικό του Μήκους, η Φιλίππα στην πρώτη της προσπάθεια είχε άλμα στα 6.47, το οποίο την έφερε στην 6η θέση και από την αρχή στην 8άδα.
Στο δεύτερο της άλμα, η Κύπρια αθλήτρια έμεινε πιο πίσω, και συγκεκριμένα στα 6.27 και με την ολοκλήρωση της δεύτερης προσπάθειας των αθλητριών έπεσε στην 7η θέση. Η τρίτη προσπάθεια της Φωτοπούλου ήταν άκυρη και μετά την ολοκλήρωση όλων προσπαθειών έπεσε στην 8η θέση καθώς η αθλήτρια από την Αγγλία Lorraine Ugen που είχε δύο άκυρα μέχρι εκείνη τη στιγμή, έκανε άλμα στα 6.60 και πέρασε στην 5η θέση.

Αφού εξασφάλισε θέση στην 8άδα, και το δικαίωμα να συνεχίσει στον Τελικό του Μήκους, η Φιλίππα έκανε άκυρο το 4ο της άλμα, ενώ στα τελευταία δύο της άλματα έμεινε χαμηλά για τις δυνατότητες της, και συγκεκριμένα στα 6.18 στο 5ο και στα 6.04 στο 6ο και τελευταίο άλμα.

Στον συναρπαστικό και αμφίρροπο τελικό του Μήκους Γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νιγηριανή Ese Brume με άλμα στα 7.00 μέτρα και ρεκόρ Κοινοπολιτειακών Αγώνων, το αργυρό η Αυστραλή Brooke Buschkuehl με άλμα στα 6.95 και το χάλκινο η Deborah Acquah από τη Γκάνα με άλμα στα 6.94 και ατομική επίδοση.

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), τον Υπουργό Πρόδρομο Προδόμου και τους Λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν. Ευχαριστεί επίσης τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

7 Αυγούστου 2022

 

 

Search