Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός: Σπάζοντας τη σιωπή

Το Movember Cyprus σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ) και την εταιρεία GDASports και με την υποστήριξη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) διοργανώνει την Τετάρτη, 23/11, στις 18:00, στην Αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, την πρώτη ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός: Σπάζοντας τη σιωπή».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ και Λέκτορας Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος, ο ιδρυτής της GDASports Νεκτάριος Αλεξάνδρου και η Δρ. Δέσποινα Κουάλη, Διδάκτορας Αθλητικής Ψυχολογίας μοιράζονται τις απόψεις τους, τις εμπειρίες και τα βιώματα τους σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα ταμπού, να ανοιχτούμε και να μιλήσουμε, αφού η ψυχική υγεία των ανδρών απειλείται.

Η ομάδα του Movember Cyprus πέραν του ανδρικού καρκίνου, δίνει έμφαση στον τομέα της ψυχικής υγείας των ανδρών σε κάθε καμπάνια και φέτος ξεκινώντας από τον αθλητισμό, όπου η ψυχική υγεία βρίσκεται στην επικαιρότητα από τις ομολογίες αρκετών πρωτοκλασάτων και διάσημων αθλητών ευελπιστεί να σπάσει τη σιωπή και μέσω μιας ανοικτής συζήτησης να παροτρύνει όλους τους εμπλεκόμενους του αθλητισμού να μιλήσουν.

Της ανοικτής συζήτησης, στις 17:30, θα προηγηθεί το ξύρισμα των μουστακιών του προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γεώργιου Χρυσοστόμου και μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ολυμπιακής οικογένειας. Γιατί ένα μουστάκι…κάνει τη διαφορά.

Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο της ανδρικής υγείας.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου
18:00
Αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι», Ολυμπιακό Μέγαρο, ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Search