Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Γεώργιος Χρυσοστόμου : Εκτίμηση και σεβασμός στο έργο των Ομοσπονδιών και των λειτουργών τους

Η ΚΟΕ έκοψε την Βασιλόπιτα 2023
Πρόδρομος Προδρόμου : Σιγουριά για την προολυμπιακή χρονιά
Μητροπολίτης Ησαΐας : Η Εκκλησία θα εμπλακεί με θεσμική παρουσία ενεργότερα στην ανάπτυξη του αθλητισμού

Στην παρουσία του ΥΠΑΝ Πρόδρομου Προδρόμου και με τις ευλογίες του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έκοψε τη Βασιλόπιτα για το 2023, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά αποκλειστικά για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους Προέδρους, τα Διοικητικά Συμβούλια, τα στελέχη και τους εργαζόμενους σε αυτές, καθώς και μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ και των Επιτροπών της ΚΟΕ.

Παρέστησαν επίσης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρεσβευτής “Fair Play” Φοίβος Κωνσταντινίδης, και οι εκπρόσωποι των Χορηγών Χαράλαμπος Χρίστου (Platinum ΟΠΑΠ Κύπρου) και Διονυσία Βαρδακαστάνη (ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ / Χορηγός Ιατρικών Υπηρεσιών).

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, που ευλόγισε την Βασιλόπιτα ευχόμενος καλή αθλητική χρονιά. Μεταφέροντας το μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής Γεωργίου, σημείωσε ότι οι ευγενείς στόχοι του αθλητισμού του ήθους των αρχών και των αξιών, συνάδουν με τους στόχους της αγιοπνευματικής Εκκλησίας. Παράλληλα ύστερα από οδηγίες του Αρχιεπισκόπου εξήγγειλε την πρόθεση της Εκκλησίας να εμπλακεί θεσμικά στον χώρο του αθλητισμού, έχοντας ενεργότερη παρουσία, συνδρομή και συνεργασία με τους διάφορους φορείς .

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, απευθυνόμενος στα στελέχη, και τους λειτουργούς των Ομοσπονδιών, τους Προέδρους και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, σημείωσε ότι η εκδήλωση ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτούς για πρώτη φορά, ως έκφραση εκτίμησης και σεβασμού για το έργο που επιτελούν. Ευχαρίστησε θερμά για άλλη μια φορά τον ΥΠΑΝ Πρόδρομο Προδρόμου, για τη στενή συνεργασία, και την καθοριστική συμβολή του για τα όσα έχουν τροχοδρομηθεί και επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση της ομαλής, υγιούς και εποικοδομητικής λειτουργίας της ΚΟΕ. Εξέφρασε παράλληλα, την ικανοποίηση του για την παρουσία του Μητροπολίτη Ησαΐα στην ΚΟΕ, χαραχτηρίζοντας τον άνθρωπο του αθλητισμού που συνέβαλε με έργα τόσο στην Μητροπολιτική του περιφέρεια όσο και σε ολόκληρη την Κύπρο για την συμμετοχή των νέων στις αθλητικές δραστηριότητες, και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την εξαγγελία του νέου Αρχιεπισκόπου για ενεργότερη εμπλοκή και στήριξη εκ μέρους της Εκκλησίας, στην προσπάθειες ανάπτυξης του αθλητισμού.

Ο ΥΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου επεσήμανε για άλλη μια φορά την καλή συνεργασία Υπουργείου και ΚΟΕ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι την προολυμπιακή χρονιά που διανύουμε η ΚΟΕ θα προετοιμάσει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή μας στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, και επιπρόσθετα τα αποτελέσματα το 2023 θα είναι ακόμη καλύτερα από τις πρόσφατες επιτυχίες. Χαραχτήρισε πολύ καλή είδηση για τη νέα χρονιά, την απόφαση της Εκκλησίας μέσω της Ιεράς Συνόδου, να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω στον τομέα του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ΚΟΕ παρέθεσε γεύμα σε όλους τους προσκεκλημένους. Ύστερα από κλήρωση, τυχερή Ομοσπονδία αναδείχτηκε η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ), η οποία θα επιχορηγηθεί με συμβολική χρηματική εισφορά από την ΚΟΕ ύψους 300€. Το τυχερό φλουρί της Βασιλόπιτας, έπεσε στην Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας κα Εύα Στυλιανίδη.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
23 Ιανουαρίου 2023

 

 

Search