Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Πραγματοποιείται την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η Τελετή Απονομής των Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) ενισχύει με συνέπεια και για 24η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών με την παροχή κινήτρων διάκρισης στον αθλητισμό, μέσω του προγράμματος Ολυμπιακών Υποτροφιών που πραγματοποιείται φέτος με τη συνδρομή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Συνολικά απονέμονται για το 2022-2023, Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας σε 68 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, στη βάση αθλητικών διακρίσεων του 2022.

Στην τελετή απονομής των Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας κύριος Χάρης Δαυίδ. Θα παραστούν ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κύριος Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΕ κύριος Μανώλης Κολυμπάδης, ο αργυρός Ολυμπιονίκης του «Ρίο 2016» κύριος Σπύρος Γιαννιώτης και η Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κυρία Εύα Λιανού.

Kατά την διάρκεια της τελετής θα γίνει ειδική μνεία και στους 68 βραβευθέντες του Προγράμματος που τιμούν τα Ελληνικά και Κυπριακά χρώματα, και θα απονεμηθούν οι εννέα (9) υποτροφίες Ολυμπιακής προετοιμασίας στους παρόντες Κύπριους αθλητές/αθλήτριες, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού και της αριστείας, και ενισχύοντας την αγάπη για τον αθλητισμό στην χώρα μας. Επιβραβεύεται παράλληλα η προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών που προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024».

Οι Kύπριοι αθλητές/αθλήτριες που θα λάβουν την υποτροφία είναι οι:
Γεώργιος Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο), Κάλια Αντωνίου (Κολύμβηση), Νικόλας Αντωνίου (Κολύμβηση), Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία), Αλέξανδρος Ζησιμίδης (Κωπηλασία), Στέφανος Νικολαΐδης (Σκοποβολή), Κωνσταντίνα Νικολάου (Σκοποβολή) και Δημήτρης Κωνσταντίνου (Σκοποβολή).

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
1 Μαρτίου 2023

 

 

Search