Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Εκδήλωση της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της ΚΟΕ «Γυναίκα και Ευ Αγωνίζεσθαι»

Η Πρόεδρος Ιωάννα Δημητρίου, και τα μέλη της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο Πρεσβευτής «Ευ Αγωνίζεσθαι» Φοίβος Κωνσταντινίδης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνουν την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00 στη Μουσική Ακαδημία ARTE την εκδήλωση «Γυναίκα και Ευ Αγωνίζεσθαι».

Η φετινή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κυρίας Αννίτας Δημητρίου και είναι αφιερωμένη στη Europa Donna (Cyprus).

 

Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η εκδήλωση θέλει να αναδείξει την προσπάθεια της γυναίκας για ίση αντιμετώπιση στο δικαίωμα ίσης μεταχείρησης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, και ειδικότερα ισότιμης συμμετοχής στο χώρο του αθλητισμού. Εν προκειμένω, σε αυτή της την προσπάθεια, αξιοποίησε τις αρχές του εύ αγωνίζεσθαι και μέσα από αυτές και τα ολυμπιακά ιδεώδη για να μπορεί σήμερα να έχει εξασφαλίσει την ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Οι δύο εκλεκτές ομιλήτριες έχουν η κάθε μία με διαφορετικό τρόπο αφήσει το δικό τους στίγμα στους αγώνες των γυναικών. Η Στέλλα Κυριακίδου ήταν για χρόνια πρόεδρος της Europa Donna Cyprus και σημαιοφόρος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, και η Σοφία Μπεκατώρου η αθλήτρια που έφερε στην επιφάνεια με περισσό θάρρος το χρόνιο πρόβλημα της παρενόχλησης στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Η εκδήλωση αυτή, τιμά, την ημέρα της γυναίκας, όλες αυτές τις γυναίκες που πολέμησαν για ένα πιο δίκαιο Ολυμπιακό κίνημα, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, διεκδικώντας αυτό που αναμφισβήτητα δικαιούνται.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
3 Μαρτίου 2023

 

 

Search