Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Η Επιτροπή Γυναίκα και Αθλητισμός της ΚΟΕ, παρούσα στο 2ο Femme Fest Cyprus 2023

Η Επιτροπή Γυναίκα και Αθλητισμός της ΚΟΕ ήταν παρούσα με το δικό της περίπτερο, στο 2ο Femme Fest Cyprus 2023, που είναι μια διοργάνωση προώθησης της έμφυλης ισότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κήπο στη Λευκωσία το διήμερο 13-14 Μαΐου 2023.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της ΚΟΕ κα Ιωάννα Δημητρίου, καθώς και Μέλη της Επιτροπής, βρέθηκαν καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο χώρο του περιπτέρου, και μέσω συζητήσεων με το κοινό και προωθητικού έντυπου υλικού, παρουσίασαν το έργο της Επιτροπής που μεταξύ άλλων ασχολείται με θέματα ισότητας στο διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι του αθλητισμού.

Ανάμεσα σε όσους πέρασαν από το χώρο ήταν η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου, την οποία υποδέχτηκαν η κα Ιωάννα Δημητρίου και τα μέλη της επιτροπής Κάλια Κυριακίδου, Ευάγγελος Αχεριώτης και Κυριάκος Κούππας. Τη σύνθεση της επιτροπής συμπληρώνουν επίσης ως μέλη, οι Σούλλα Ιωάννου, Αδάμος Μοντάνιος, Μαριάννα Μεγαλέμου και Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Το Φεστιβάλ Προώθησης της Έμφυλης Ισότητας που καθιερώνεται ως θεσμός, έχει ως σκοπό να προωθήσει τη συζήτηση των έμφυλων ζητημάτων στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας, να λειτουργήσει ως εργαλείο ενδυνάμωσης των γυναικών, να αυξήσει την ορατότητα τους και να αντικρούσει τα έμφυλα στερεότυπα.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της διοργάνωσης είναι, η συμπεριληπτική εμπλοκή στο φεστιβάλ ατόμων με διαφορετική κοινωνική και εθνική καταγωγή, χρώμα, θρησκεία, σεξουαλική προτίμηση, ατόμων με αναπηρίες και ιδιαιτερότητες, έτσι ώστε ο χώρος του Δημοτικού Κήπου να καταστεί κατά τη διάρκεια του Femme Fest, χώρος σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις διαφυλικές σχέσεις και στη διαφορετικότητα.

Το φεστιβάλ αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ και του Δήμου Λευκωσίας και στηρίχθηκε από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τις Πρωτοβουλίες Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

 

 

Search