Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Στο εξωτικό Τρίνιταντ & Τομπάκο με 11 αθλητές για τους 7ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες

Οι 7οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων θα πραγματοποιηθούν στο Τρίνιταντ & Τομπάκο στην Καραϊβική από 4 μέχρι 11 Αυγούστου 2023. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 1000 αθλητές ηλικιών 15-20 χρόνων αναλόγως με το άθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων κ. Γιώτης Ιωαννίδης και Βοηθός Αρχηγός Αποστολής, ο Διοικητικός Λειτουργός της ΚΟΕ κ. Γιώργος Παναγίδης.

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) θα λάβει μέρος στους αγώνες με 11 αθλητές σε πέντε από τα επτά αθλήματα του προγράμματος.

Ο Πίνακας των αθλημάτων/αθλητών είναι ο ακόλουθος. 

Κυπριακή Αποστολή Αθλητών “ CYF Tribago 2023”
Α/Α Άθλημα Νέοι Νεάνιδες Σύνολο
1. Κολύμβηση 1 1 2
2. Μπιτς Βόλεϊ 2 - 2
3. Ποδηλασία 2 - 2
4. Στίβος 2 1 3
5. Τρίαθλο 1 1 2
Σύνολο 8 3 11

Οι αγώνες παρουσιάζουν την ιδιαιτερότητα ότι κάποια αγωνίσματα θα γίνουν στο νησί Τρίνιταντ και κάποια στο νησί Τομπάκο. Η μετάβαση από το ένα νησί στο άλλο γίνεται με εσωτερική πτήση διάρκειας τριάντα περίπου λεπτών.

Στο Τρίνιταντ θα παραμείνει μαζί με τους επτά αθλητές και τους ποροπονητές της Κολύμβησης, της Ποδηλασίας και του Στίβου ο Αρχηγός αποστολής κ. Γιώτης Ιωαννίδης ενώ στο «γειτονικό» Τομπάκο θα αγωνιστούν η ομάδα του Μπιτς Βόλεϊ και οι δύο αθλητές του Τριάθλου, τους οποίους μαζί με τους προπονητές τους θα τους συνοδεύσει ο Βοηθός Αρχηγός αποστολής κ. Γιώργος Παναγίδης.

Το διήμερο ταξίδι της αποστολής θα αρχίσει από το αεροδρόμιο Λάρνακας την 1η Αυγούστου, και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Λάρνακα-Μόναχο-Άμστερνταμ-Σεντ Μάρτιν-Τρίνιταντ. Μετά την άφιξη στο Τρίνιταντ, θα ακολουθήσει η πέμπτη πτήση για τα μέλη της αποστολής που θα μεταβούν στο Τομπάκο.

Γιώτης Ιωαννίδης : «Προθάλαμος μεγαλυτέρων διοργανώσεων»
Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, η ΚΟΕ αποδίδει μεγάλη σημασία στις διοργανώσεις Νέων όπου συμμετέχει, αφού αυτές αποτελούν τον προθάλαμο για τη συμμετοχή των αθλητών μας στις μεγάλες διοργανώσεις όπως Ολυμπιακούς, Πανευρωπαϊκούς και Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. «Έχει αποδειχθεί ότι, κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι αθλητές που φτάνουν στη διάκριση στους αγώνες αυτούς, στελεχώνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις ομάδες της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στις μεγάλες διοργανώσεις Ανδρών και Γυναικών που ακολουθούν τα επόμενα χρόνια».

 

 

Search