Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" : Για το ωραίο και το αληθινό!

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ 17ΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΡΙΜΠΟΡ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ – ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΕ-ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

Έπειτα από ένα δύσκολο και κοπιαστικό ταξίδι η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής έφθασε αργά το βράδυ του Σαββάτου (22/07) στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Οι αθλητές/αθλήτριες γέμισαν τις μπαταρίες τους, ξεκουράστηκαν, προπονήθηκαν και είναι έτοιμοι κάποιοι να μπουν σε φουλ πρόγραμμα αγώνων ενόψει του 17ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων. Με το σύνθημα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής «για το ωραίο και το αληθινό», οι αθλητές / αθλήτριες μας είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά και να συλλέξουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν ως άνθρωποι, αλλά και ως αθλητές / αθλήτριες.
«Όλη αποστολή εγκαταστάθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μάριμπορ της Σλοβενία. Όλοι οι αθλητές προσαρμόστηκαν στα δεδομένα της Σλοβενίας, στον τρόπο ζωής, στις καιρικές συνθήκες, έκαναν τις πρώτες τους προπονήσεις και είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες. Σκεφτόμαστε θετικά και ετοιμαζόμαστε να μπούμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στους πρώτους αγώνες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της κυπριακής αποστολής, Γιώργος Γεωργίου. Το εκτελεστικό της ΚΟΕ εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της, κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, όπως επίσης και τη Δρ. Κλέα Παπαέλληνα, μέλος Ε.Σ, κοσμήτορα της ΕΟΑΚ και αντιπρόεδρο της Επιτροπής της EOC, πολιτισμού και παιδείας.

Κολύμβηση
Πρώτη στη μάχη μπαίνει η Κυπριάνα Χριστοδούλου, η οποία στις 10:30 π.μ (ώρα Κύπρου) θα δώσει αγώνα για τον προκριματικό στα 100μ ελεύθερο. Θα ακολουθήσει ο Αλέξης Ιακωβίδης στο 100μ ύπτιο, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 11:30 π.μ.

Στίβος
Ο Λούκας Χαραλάμπους μπαίνει πρώτος στον χορό του στίβου, με τον αγώνα του στα 1500μ να είναι προγραμματισμένος στις 11:20 π.μ. Ακολουθεί ο S Baba Swaray στα 800μ στις 11:55 π.μ. Στις 12:25 π.μ η Ισαμπέλλα Μοσέτι θα τρέξει στα 100μ και το μενού θα… κλίσει το απόγευμα! Στις 18:05 είναι ορισμένος ο αγώνας της σφαιροβολίας, όπου συμμετέχει ο Ιωσήφ Σάββα, ενώ στις 19:10 στα 400μ ακολουθεί ο Ευάγγελος Πογιατζής. Το κυπριακό πρόγραμμα στο στίβο θα κλίσει με τη συμμετοχή της Ραφαέλλας Αριστοτέλους στης δισκοβολία (19:15 ή 20:25).

Αντισφαίριση
Η αποστολή της αντισφαίρισής απαρτίζεται από τους: Αχιλλέα Μακρή, Αλέκο Τιμήνη, Νίνα Ανδρονίκου και Εύα Πάνοβα. Οι αθλητές μας μπαίνουν στη μάχη του ατομικού αγοριών και του ατομικού κοριτσιών σύμφωνα με το πρόγραμμα :
09:15 Εύα Πάνοβα – Νεχίρ Ντόκαν (Τουρκία)
09:15 Νίνα Ανδρονίκου – Λιν Ταχ (Γαλλία)
12:00 Αχιλλέας Μακρής – Τζάνος Τοχ (Ουγγαρία)
13:30 Αλέξης Τιμηνής – Φίλιπ Κοσάρκο (Τσεχία)
16:00 Ιλόνα Χαβίτσο – Μίλα Κοταμάκι (Φινλανδία) vs Nίνα Ανδρονίκου – Εύα Πάνοβα

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.
Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://eyof-maribor.com/en/home/.

 

 

Search