Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Ήττα των κοριτσιών Μπιτς Χάντμπολ από την Ελλάδα και αποκλεισμό από τα μετάλλια

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης

Η ήττα στις λεπτομέρειες από την Κροατία μετά από την υπερπροσπάθεια, φαίνεται να άδειασε ψυχολογικά και σωματικά τις Κύπριες χειροσφαιρίστριες, οι οποίες στον απογευματινό κρίσιμο αγώνα με την Ελλάδα, δεν μπήκαν σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα στη διεκδίκηση της νίκης.
Στον 5ο της αγώνα στο τουρνουά του Μπιτς Χάντμπολ Γυναικών στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», η κυπριακή ομάδα της ΚΟΕ ηττήθηκε σχετικά εύκολα από την αντίστοιχη ομάδα της Ελλάδας με 2-0 σετ, 17-11 και 20-16.
Πλέον, η Γυναικεία ομάδα της Κύπρου αγωνίζεται αύριο στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά με την Πορτογαλία (10:20), και αφού έχει αποκλειστεί ήδη από τις θέσεις 1-4 που διεκδικούν τα μετάλλια θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-7.
Στο αγωνιστικό μέρος του σημερινού αγώνα με την Ελλάδα, μετά από τα πρώτα λεπτά όταν το σκορ ήταν 4-4, τα κορίτσια της Ελλάδας πήρε προβάδισμα και προηγήθηκε μέχρι και 12-6. Ένα ξέσπασμα των Κυπρίων κοριτσιών έφερε τον αγώνα στον πόντο (12-11), ωστόσο στη συνέχεια η αφλογιστία της κυπριακής ομάδας, δεν της επέτρεψε να πάρει προβάδισμα. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της Κύπρου και με ένα επιμέρους 5-0 πήρε το πρώτο σετ με σκορ 17-11.
Στο δεύτερο σετ, η Ελλάδα με καθαρό προβάδισμα στην ψυχολογία, μπήκε δυνατά στην άμμο και με το αρχικό 8-0 και 12-2 στη συνέχεια, έδειξε πως δεν θα αφήσει το σετ να πάει σε ντέρμπι. Το 12-2 έγινε 19-10 και το μόνο που κατάφερε η κυπριακή ομάδα ήταν να μειώσει στο τελικό 20-16.
Η σύνθεση της Κύπρου:
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (προπονητής)
Άντρια Τάκη, Μαλβίνα Ηλία, Ελενα Βραχίμη, Μαγδαληνή Παπά, Βάσω Ιωάννου, Anjela Dimitrijevic, Μαρία Μαρσελλή, Λητώ Ελληνα, η Ρένα Τσαγγάρη, Γεωργία Κκαϊλά.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

11 Σεπ 2023

 

 

Search