Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες : Συγκλονιστική νίκη και 5η θέση για τα Κορίτσια του Μπιτς Χάντμπολ

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης

Την πολύ τιμητική 5η θέση μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση και ένα συγκλονιστικό αγώνα, κατέκτησε η ομάδα των Γυναικών στο Χάντμπολ στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023». Με τη νίκη αυτή η Γυναικεία ομάδα του Χάντμπολ ολοκλήρωσε το τουρνουά με γλυκιά γεύση, παρά την πικρία που προηγήθηκε με τον αποκλεισμό από την 4άδα..
Η ομάδα των Γυναικών επικράτησε της ομάδας της Κροατίας στη διαδικασία των Shout Outs με 8-6 αποδεικνύοντας πως θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην 4άδα αν δεν είχαν σταθεί άτυχες ή δεν αδικούνταν σε κάποια παιγνίδια του Ομίλου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά από ένα καλό σετ, το οποίο κατέκτησαν. Στο πρώτο σετ, τα κορίτσια του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου ήταν ανώτερα και μετά τα μισά του δεκαλέπτου, όπου το σκορ ήταν 10-10, «πάτησαν γκάζι» ανοίγοντας τη διαφορά στους 8 πόντους (18-10). Απ΄ εκεί και πέρα διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά ασφαλείας και έκλεισαν το σετ, κατακτώντας το με 23-18.
Ακριβώς αντίθετο σκηνικό εκτυλίχθηκε στο 2ο σετ. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ (12-12) μέχρι περίπου τα μισά. Στη συνέχεια, οι Κροάτισσες χειροσφαιρίστριες ήταν πιο αποφασιστικές και συγκεντρωμένες με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα 6 πόντων (20-14). Η διαφορά παρέμεινε ως το τέλος σε αυτά τα επίπεδα, με το τελικό σκορ του σετ να κλείνει στο 24-16 υπέρ της Κροατίας.
Η διαδικασία των shout Outs ήταν αγωνιώδης και συγκλονιστική. Μέχρι τη δεύτερη εκτέλεση οι δύο ομάδες ήταν αλάνθαστες, με εύστοχες επιθέσεις της Μάγδας Παπά και της Γεωργίας Κκαϊλά. Στη συνέχεια η Παπά απέκρουσε την τρίτη εκτέλεση της Κροάτισσας αθλήτριας, κάτι ωστόσο που δεν εκμεταλλεύτηκαν τα κορίτσια της Κύπρου καθώς η επόμενη επίθεση ήταν άστοχη μετά από μακρινό σουτ της Άντριας Τάκη. Οι δύο επόμενες εκτελέσεις, ήταν εύστοχες εκατέρωθεν, με την Μαρία Μαρσελλή να ευστοχεί για την Κύπρο. Στην 5η επίθεση της Κροατίας η Παπά απέκρουσε ξανά, ωστόσο μια λάθος συνεννόηση στην τελευταία επίθεση της Τάκη και της Βάσως Ιωάννου, δεν έφερε το γκολ και τη νίκη. Συνεπώς η διαδικασία συνεχίστηκε.
Η έκτη επίθεση των Κυπρίων κοριτσιών εκτελέστηκε εύστοχα από την Παπά. Από την άλλη, στην έκτη της προσπάθεια η αθλήτρια της Κροατίας υπέπεσε σε βήματα, με αποτέλεσμα η νίκη να πάει για τα κορίτσια της Κύπρου, τα οποία έγιναν ένα «κουβάρι» στο γήπεδο πανηγυρίζοντας την νίκη και την 5η θέση στο τουρνουά.
Η σύνθεση της Κύπρου:
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (προπονητής)
Άντρια Τάκη, Μαλβίνα Ηλία, Έλενα Βραχίμη, Μαγδαληνή Παπά, Βάσω Ιωάννου, Anjela Dimitrijevic, Μαρία Μαρσελλή, Λητώ Ελληνα, η Ρένα Τσαγγάρη, Γεωργία Κκαϊλά.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

Search