Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Στο δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι Team Cyprus - H Νατάσα Λάππα ανοίγει πανιά για τη Μασσαλία -Το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νατάσα Λάππα εξασφάλισε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024» στην Ιστιοπλοΐα / iQFOiL Γυναικών και έγινε το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου.

Η Λάππα εξασφάλισε τη συμμετοχή της ύστερα από την ανακατανομή των θέσεων στο αγώνισμα iQFOiL Γυναικών, και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αποδέχτηκε αμέσως την σχετική πρόσκληση από την Παγκόσμια Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία. Η αθλήτρια θα δώσει το παρών για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, αφού στο Τόκιο το 2021 κατέλαβε την 21η θέση στην κατηγορία RS:X.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει θερμά την Νατάσα Λάππα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Γιάννο Φωτίου και το Διοικητικό της Συμβούλιο , τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, καθώς και τον προπονητή της Παχόμιο Παπαστεφάνου και τους γονείς της αθλήτριας, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris2024», και τη νέα μεγάλη επιτυχία του αθλήματος που θα εκπροσωπηθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά με τέσσερις αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”
Πλέον η Ολυμπιακή μας ομάδα αριθμεί οκτώ μέλη, αφού Ολυμπιακές προκρίσεις έχουν εξασφαλίσει οι Παύλος Κοντίδης (ILCA7/Ιστιοπλοΐα), Ντένις Ταραντίν (Kite/Ιστιοπλοΐα), Μαριλένα Μακρή (ILCA6 /Ιστιοπλοΐα), Νατάσα Λάπα (iQFOiL), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία) Μάριος Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική), Βέρα Τουγκολούκοβα (Ρυθμική Γυμναστική) και Αλέξανδρος Τοφαλίδης (Ξιφασκία).

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, και τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Δικαιωματικά πήρε τη θέση η Λάππα
Η ανακατανομή των θέσεων έγινε ύστερα από την απόσυρση της ιστιοπλόου από την Ελβετία, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης στην κατηγορία iQFOiL. Η Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στράφηκε στον τελευταίο αγώνα που έδινε Ολυμπιακές προκρίσεις, την “Last Chance Reggata” που έγινε στην Γαλλία τον περασμένο Απρίλιο, όπου η Λάππα ολοκλήρωσε στην 10η θέση και ήταν πρώτη επιλαχούσα στην διεκδίκηση των προκρίσεων.

Σημειώνεται επίσης ότι η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού βρίσκεται στην 44η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και όλες οι αθλήτρεις που βρίσκονται πιο ψηλά από αυτήν, προέρχονται από χώρες που έχουν ήδη κάρτα πρόκρισης στην κατηγορία iQFOiL γυναικών. Έτσι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπήρχε δικαίωμα συμμετοχής για κάποια από αυτές, αφού κάθε χώρα δικαιούται να εκπροσωπηθεί μέ μία αθλήτρια/αθλητή ανά κατηγορία.

Δικαιωματικά λοιπόν, η κενωθείσα θέση δόθηκε στην Κύπρια ιστιοπλόο, για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κατηγορία iQFOiL γυναικών όπου θα λάβουν μέρος 24 αθλήτριες από ισάριθμες χώρες.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
28 Μαΐου 2024

 

 

Search