Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανοίγουν τα πανιά της ελπίδας οι τέσσερις Ιστιοπλόοι

Στο νησί της Ενοσίμα και την Καμακούρα, τρεις περίπου ώρες νότια του Τόκιο βρίσκονται οι ιστιοπλόοι μας, οι οποίοι από την Κυριακή (25/7/21) αρχίζουν την πιο κουραστική και συνάμα πιο σημαντική περίοδο στη φετινή χρονιά. Οι Παύλος Κοντίδης (λέιζερ), Ανδρέας Καριόλου (RS:X), Μαριλένα Μακρή (λέιζερ ράντιαλ) και Νατάσα Λάππα (RS:X) ανοίγουν τα πανιά τους για τις πρώτες ιστιοδρομίες τους. Η έντονη και πολύπονη προετοιμασία τους, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, θέλουν να αποδώσει καρπούς, μπαίνοντας στις πρώτες κούρσες έτοιμοι για να πλεύσουν τα πανιά τους όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πολύ πιο έμπειροι οι άντρες της ιστιοπλοϊκής μας ομάδας, με τον μοναδικό κάτοχο μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ασημένιο από το 2012 στο Λονδίνο, Παύλο Κοντίδη, να λαμβάνει μέρος για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς. Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφει ο Ανδρέας Καριόλου, καθώς η παρουσία του στο Τόκιο θα είναι η 5η στην καριέρα του! Και οι δύο θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία τους, να μελετήσουν σωστά τα νερά στις πίστες που θα τους τοποθετήσουν και να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση των υψηλών στόχων τους. Ιδιαίτερα για τον Κοντίδη, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους των λέιζερ τα τελευταία κάμποσα χρόνια.

Με διαφορετικούς στόχους μπαίνουν στους Ολυμπιακούς Ιστιοπλοΐας τα δύο κορίτσια της ομάδας, αφού θα είναι μόλις η πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς. Και θα είναι πάρα πολύ σημαντική για το μέλλον τους, αφού ακόμα δεν συμπλήρωσαν 20 χρόνια ζωής. Άλλωστε, και οι δύο δηλώνουν πως από το Τόκιο θέλουν να ξεκινήσουν κάτι διαφορετικό στην πορεία τους προς τη διάκριση στα σκάφη τους και να απολαύσουν κάθε στιγμή, που θα τους βοηθήσει να γεμίσουν το μυαλό και το σώμα τους από σπουδαία μαθήματα εμπειρίας.

Οι πίστες που θα χρησιμοποιήσουν οι διοργανωτές επεκτείνονται μέχρι την Καμακούρα, που είναι παραθαλάσσια περιοχή στην Καναγκάβα, η οποία συνδέεται με το λιμάνι της Ενοσίμα, όπου είναι μαζεμένα όλα τα σκάφη των αθλητών. Έτσι, την Κυριακή (25/7/21), ο Παύλος Κοντίδης θα μπει στην πίστα της Καμακούρα στις 14:30, για να διεξαχθούν οι πρώτες δύο ιστιοδρομίες στα Λέιζερ, ενώ νωρίτερα στις 12:00 θα χρησιμοποιηθεί η ίδια πίστα για τα Λέιζερ Ράντιαλ, στα οποία μετέχει η Μαριλένα Μακρή. Στην Ενοσίμα θα γίνουν οι τρεις πρώτες ιστιοδρομίες στα RS:X, με τον Ανδρέα Καριόλου να αρχίζει στις 12:00 και τη Νατάσα Λάππα στις 15:00.

Κείμενο : Αργύρης Αργυρού / Διαπιστευμένος από την ΚΟΕ απεσταλμένος της ΕΑΚ
Φωτο : Πάρις Ανδρέου / Διαπιστευμένος από την ΚΟΕ

 

 

Search