Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο 4ος Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης επέστρεψε τα ξημερώματα στην Κύπρο

Τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γ. Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκκουλής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννος Φωτίου και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νίκος Χαραλαμπίδης

Ο 4ος Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης επέστρεψε τα ξημερώματα στην Κύπρο
Τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γ. Χρυσοστόμου, της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννος Φωτίου και του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νίκος Χαραλαμπίδης

Επέστρεψε τα ξημερώματα στην Κύπρο ο Παύλος Κοντίδης ύστερα από την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Στις αποσκευές του, έφερε μαζί του την 4η θέση που κατέλαβε στα Laser της Ιστιοπλοΐας, άθλημα το οποίο διεξήχθη στο νησί της Enoshima, 100χλμ μακριά από το Τόκυο. Μαζί με τον Παύλο Κοντίδη, επέστρεψε και ο Δρ Παναγιώτης Κοντίδης, πατέρας του τρις (πλέον) Ολυμπιονίκη, ο οποίος συνόδευσε ως προπονητής τον Παύλο στην Ιαπωνία.

Οι Παύλος και Παναγιώτης Κοντίδης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έχοντας τη Βιέννη, ως τελευταίο σταθμό του πολύωρου ταξιδιού από το Τόκυο. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ και Διευθυντής Επιχειρήσεων και Αλυσίδας των Αδασμολόγητων καταστημάτων του αεροδρομίου Λάρνακας, Κωστάκης Κουκκουλής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννος Φωτίου, και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νίκος Χαραλαμπίδης.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ συνεχάρη τον κύπριο ιστιοπλόο για τις προσπάθειες του, και την θέση που κατέλαβε, σημειώνοντας ότι ο Παύλος Κοντίδης όπως και όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στην Ολυμπιακή ομάδα, τίμησαν με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, τους ίδιους, τις αθλητικές ομοσπονδίες απ’ όπου προέρχονται, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και όλο τον κυπριακό αθλητισμό, ως άξιοι πρεσβευτές όλης της Κύπρου στο μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της υφηλίου. Σημείωσε ότι οι αθλητές που μας εκπροσώπησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες δικαιωματικά έχουν κερδίσει πρωτεύουσα παρουσία στο κομμάτι εκείνο της κυπριακής κοινωνίας που εκπέμπει τις θετικές εικόνες της Κύπρου, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Η 4η θέση του Κοντίδη αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη, από όλες τις συμμετοχές κυπρίων αθλητών από το 1980 και μετέπειτα όταν η Κύπρος μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η καλύτερη ανήκει στον ίδιο από το 2012, όταν κατέκτησε το μοναδικό μέχρι στιγμής Ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου στο Λονδίνο (αργυρό). Την 4η θέση είχε καταλάβει επίσης ο Αντώνης Νικολαΐδης στο Σκητ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ο Παύλος Κοντίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 11.00 το πρωί στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
Γραφείο Τύπου
5 Αυγούστου 2021

 

 

Search