Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024

Διηπειρωτικό Ευρωαφρικανικό Σεμινάριο Κοινοπολιτείας : Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων παρούσα στην Μομπάσα της Κένυα - Οριστικά στη Γλασκώβη οι επόμενοι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες το 2026

Πραγματοποιήθηκε από 6-9 Οκτωβρίου 2024 στη Μομπάσα της Κένυας, το Διηπειρωτικό Ευρωαφρικανικό Σεμινάριο της Κοινοπολιτείας. Την Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ), εκπροσώπησε ο Διοικητικός Λειτουργός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Παναγίδης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 76 διαφορετικές επιτροπές της Κοινοπολιτείας.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προσεχείς διοργανώσεις Κοινοπολιτειακών Αγώνων καθώς και οι αλλαγές στο επίσημο καλεντάρι. Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη της Σκωτίας από 23 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου 2026. Σημειώνεται ότι στην ίδια πόλη διοργανώθηκαν σχετικά πρόσφατα και πάλι οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες (2014).

Επιπρόσθετα, υπήρξε εισήγηση όπως οι Κοινοπολιτειακές διοργανώσεις Νέων να πραγματοποιούνται μετά το 2027 ανά διετία, και όχι ανά τεραετία όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η εισήγηση αντιμετωπίστηκε θετικά και αναμένεται να εγκριθεί στις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις της Κοινοπολιτείας.

Τέλος συζητήθηκαν θέμα προώθησης των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, όπως και θέματα οργάνωσης, διακυβέρνησης, και περιβαλλοντολογικά που αφορούν στη διοργάνωση των αγώνων, αλλά και στις ίδιες τις Κοινοπολιτειακές Επιτροπές.

Η ΚΟΕ απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς την χορηγική της οικογένεια, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
23 Οκτωβρίου 2024

 

 

Search