Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024

Gold Coast 2018 (9η μέρα): Τυφώνας Διαμάντω, σάρωσε το Gold Coast!

Κέρδισε άλλα τέσσερα μετάλλια στα όργανα (τα δύο χρυσά) και είναι μαζί με τον Αχιλλέως οι πιο πετυχημένοι Κύπριοι αθλητές στην ιστορία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων

Gold Coast – Αποστολή ΕΑΚ: Μικαέλο Παπαδάκης

Τη φορά αυτή ο τυφώνας που κτύπησε το Gold Coast δεν ήρθε από τον αγριεμένο Ειρηνικό ωκεανό, ο οποίος βρέχει την πόλη, αλλά από την Κύπρο. Και δεν είχε μόνο (γυναικείο, ως είθισται) όνομα, αλλά ονοματεπώνυμο: Διαμάντω Ευριπίδου! Το πέρασμα διήρκεσε τρεις ημέρες και κορυφώθηκε ξημερώματα Παρασκευής (13/04), ώρα Κύπρου.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής κρέμασε στο λαιμό της άλλα τέσσερα μετάλλια: δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Στην πρώτη της συμμετοχή σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες κατέκτησε έξι (!) μετάλλια, τέσσερα εκ των οποίων χρυσά. Ξεπέρασε σε σύνολο μεταλλίων την προπονήτρια της Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, η οποία στο Δελχί το 2010 κατέκτησε πέντε μετάλλια (δύο χρυσά) και είναι η πιο πετυχημένη Κύπρια στην ιστορία των Αγώνων, με έξι μετάλλια, όσα και ο Αχιλλέως - ο πολύπειρος σκοπευτής έχει πέντε χρυσά.

Πλέον η Κύπρος των 46 αθλητών, έχει προωθηθεί στην έβδομη θέση του πίνακα μεταλλίων, με οκτώ χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα, μπροστά από χώρες όπως η Ουαλία, η Σκοτία και η Μαλαισία, που μετέχουν με τριψήφιο αριθμό αθλητών.
Ξημερώματα Παρασκευής (13/04) η Διαμάντω κατέκτησε το χρυσό στη στεφάνη (14.850) και στην μπάλα (13.800), που ήταν τα πρώτα αγωνίσματα της ημέρας. Με 13.550 ήταν χάλκινη στις κορύνες, όπου η Βικτώρια Σκιττίδη ήταν έβδομη με 11.150, ενώ με 12.900 πήρε το αργυρό στην κορδέλα, με την Ελένη Έλληνα να κατατάσσεται έβδομη με 9.950.

Η Διαμάντω, μαζί με την Σκιττίδη και την Έλληνα, κατέκτησαν το χρυσό στο ομαδικό, ενώ κέρδισε επίσης το χρυσό στο Σύνθετο Ατομικό. Μαζί με το Μάριο Γεωργίου των τριών μεταλλίων στην Ενόργανη, αποτελούν τα πρόσωπα αυτών των Αγώνων, καθώς η κυπριακή Γυμναστική ζει μεγάλες στιγμές.

«Υπήρχε κούραση»
«Σήμερα ήταν η τρίτη ημέρα στη ρυθμική και ήταν η πιο δύσκολη, λόγω της κούρασης. Ήρθα όμως με πολύ θετική διάθεση. Στη στεφάνη ήθελα να πάω καλά και ξεκίνησα δυναμικά. Ήταν δύσκολο μετά τις απονομές να βγαίνω αμέσως για τα επόμενα όργανα. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Ζω ένα όνειρο» δήλωσε η Ευριπίδου στη μικτή ζώνη και πρόσθεσε: «έδειξα τι μπορώ να κάνω, ποια είμαι και πόσο δούλεψα. Μετά από αυτή την επιτυχία θα δουλέψω σκληρά για τους επόμενους στόχους».

«Θα το θυμάμαι για πάντα»
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της η Διαμάντω δήλωσε «περήφανη γιατί δούλεψα πάρα πολύ και έκανα πολλές θυσίες. Δεν νιώθω ότι έγραψα ιστορία, ήταν ένας καλός αγώνας με έξι μετάλλια που θα θυμάμαι για πάντα».

Η 18χρονη γυμνάστρια δεν ξέχασε τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και όσους την στήριξη σε αυτή τη μακρά πορεία. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, τη μητέρα μου που είναι και προπονήτρια μου για πολλά χρόνια, στον πατέρα μου και στον αδελφό μου. Επίσης, ευχαριστώ τις προπονήτριες μου Λουκία και Χρυσταλλένη Τρικωμίτη. Ευχαριστώ την κα Ευαγγελία Τρικωμίτη, όλη την ομάδα, τον γιατρό, τους φυσιοθεραπευτές. Μας άξιζε αυτή η επιτυχία. Υπάρχει πολύς κόσμος που μας στηρίζει και μας βοηθά. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και ελπίζω να είναι όλοι χαρούμενοι με τα αποτελέσματα μας».

Κλείνοντας είπε πως «αποδείξαμε και στην ενόργανη και στη ρυθμική και σε άλλα αθλήματα ότι είμαστε αθλητές που δουλεύουμε και προσπαθούμε και ελπίζω στο μέλλον να υπάρχει περισσότερη στήριξη».

ΣΤΙΒΟΣ
Τελικό ο Χαντίρι με την 4η επίδοση
Στον τελικό των 1.500μ που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου (14/04), στις 9:10πμ, ώρα Κύπρου, προκρίθηκε ο Αμίν Χαντίρι, τερματίζοντας τέταρτος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 3:44.29. Ο Χαντίρι μπήκε στον τελικό με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Έβδομος στη δεύτερη σειρά και συνολικά 14ος ήταν ο Χρίστος Δημητρίου, που με 3:49.84 σημείωσε την καλύτερή του φετινή επίδοση. Η σειρά του Χαντίρι ήταν και η πιο γρήγορη αφού πέρασαν συνολικά οι επτά πρώτοι. Το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό δόθηκε στο 3:47.75.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Χαμηλά το Τραπ
Στα ρηχά έμειναν οι Κύπριοι σκοπευτές στο Belmont όπου η Παρασκευή (13/04) περιλάμβανε τα αγωνίσματα του τραπ στον κινούμενο στόχο. Με 63/75 η Γεωργία Κωνσταντινίδου ήταν δέκατη και έμεινε εκτός της 6αδας του τελικού. Μετά την πρώτη ημέρα προκριματικού ο Αντρέας Μακρής είναι 16ος με 44/50. Το Σάββατο (14/04) θα στοχεύσουν ακόμα 75 δίσκους. Οι έξι πρώτοι προκρίνονται στον τελικό που θα γίνει την ίδια ημέρα. Ο Μακρής απέχει δύο δίσκους από την εξάδα.

 

 

Search