Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Κύπρος πρώτη χώρα της Queen's Baton Relay

Κοινοπολιτειακοί Αγώνες “Birmingham 2022

Η Κύπρος θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της Queen’s Baton Relay, της σκυταλοδρομίας σε 71 μέλη των Κοινοπολιτειακών Αγώνων στις πέντε ηπείρους, με την οποία θα προααναγγέλεται η διεξαγωγή της διοργάνωσης του Μπέρμιγχαμ από 28 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου το 2022.

To Queen’s Baton Relay, θα φτάσει στην Κύπρο στις 8 Οκτωβρίου, και στις 9-10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο η σκυταλοδρομία, σε πρόγραμμα που θα καθοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας πριν αναχωρήσει για τη Μάλτα στις 11 Οκτωβρίου. Το διαδικαστικό της οργάνωσης, και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των διοργανωτών με τον Λειτουργό της ΚΟΕ Σταύρο Μιχαηλίδη, ο οποίος παρουσίασε πως διοργανώθηκε τις τρεις προηγούμενες φορές στην Κύπρο. Έγινε συζήτηση πως θα θα προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες στο σχεδιασμό της όλης διοργάνωσης και των συνοδευτικών εκδηλώσεων, μέσα στο πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύουν για την πανδημία. Οι διοργανωτές θα αποστείλουν τις επόμενες μέρες επιπρόσθετα στοιχεία ενώ όπως επισημάνθηκε από όλους η τιμητική αυτή πρωτιά για την Κύπρο, θα προσδώσει παράλληλα αυξημένη προβολή των εκδηλώσεων από πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

O καθιερωμένος θεσμός της Queen’s Baton Relay, διεξάγεται από το 1956, ενώ από το 2006 περιλαμβάνει και τα 71 μέλη των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, που συμμετέχουν σε αυτούς και στις πέντε ηπείρους. Πρόκειται για σκυταλοδρομία που ξεκινά από το παλάτι του Μπάγκιγχαμ, και μέσα στη σκυτάλη βρίσκεται το μήνυμα της Βασίλισσας, που διαβάζεται σε κάθε χώρα που ταξιδεύει η Queen’s Baton, πριν καταλήξει στη χώρα διεξαγωγής των αγώνων.

Η επόμενη διοργάνωση παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Βρετανία, και έτσι η Queen’s Baton θα ακολουθήσει κλειστή διαδρομή. Το μεγάλο μέρος που θα αφορά στην ίδια τη Βρετανία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος αυτής της διαδρομής. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η Κύπρος επιλέχθηκε να είναι η πρώτη χώρα η οποία θα υποδεχθεί την Queen’ s Baton, αφού μαζί με τη Μάλτα, είναι οι μόνες χώρες στην Ευρώπη που ανήκουν στην Κοινοπολιτεία, πλην των μελών που ανήκουν στη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία κ.λ.π.).

 

 

 

Search