Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021

Μινσκ 2019: Αναχωρεί το α΄ σκέλος της κυπριακής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Στις 14:00 της Τετάρτης 19 Ιουλίου αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό το Μινσκ και ενδιάμεση στάση το Κίεβο, το πρώτο σκέλος της κυπριακής αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας μεταξύ 21-30 Ιουνίου 2019.

Στο αεροπλάνο θα μπουν 26 άτομα, εκ των οποίων οι 13 από τους 39 συνολικά αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους σημαντικότερους φετινούς Αγώνες πολλαπλών αθλημάτων. Συγκεκριμένα, στο αεροπλάνο θα μπουν οι αθλητές Ανδρέας Κόκκινος (πυγμαχία), Ανδρέας Μακρής, Γεωργία Κωνσταντινίδου (σκοποβολή), Ανδρέας Μιλτιάδης, Αλέξανδρος Ματσάγγος, Αρμάντο Αρχιμανδρίτης, Άντρη Χριστοφόρου (ποδηλασία), Άριστος Μιχαήλ, Ρούντολφ Κουρτίδης (τζούντο), Μίμης Ελ Χελάλι, Στυλιανή Κοκκίνου Γεωργιάδου, Μικαέλλα Κουρουνά (τοξοβολία) και Νικόλας Παπαδόπουλος (σάμπο).

Θα συνοδεύονται από τους προπονητές-συνοδούς Σάββα Κόκκινο (πυγμαχία), Λεόντιο Λεοντίου (σκοποβολή), Μιχάλη Χατζηιωάννου και Ιωάννη Ταμουρίδη (ποδηλασία), Λαυρέντιο Αλεξανίδη (τζούντο), Γιώργο Οδυσσέως (σάμπο), Στυλιανό Θεοφάνους, Ανδρέα Θεοφυλάκτου (τοξοβολία). Με το α΄ σκέλος της αποστολής θα ταξιδέψουν επίσης ο ιατρός Γιώργος Πίτσης, οι φυσιοθεραπευτές Φράγκης Χαπέρης και Αθηνά Κωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ Ηρόδοτος Μιλτιάδους και ο φωτογράφος Ανδρέας Χριστοφή.

Η αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Μινσκ στις 20:45, εκεί όπου θα τους υποδεχθούν η αρχηγός αποστολής κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ και ο β. αρχηγός αποστολής κ. Γιώργος Παναγίδης, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Λευκορωσία από τις 16 του μήνα, για να προετοιμάσουν την άφιξη της κυπριακής ομάδας.

Τις επόμενες μέρες, ανάλογα με το πότε θα διεξαχθεί το άθλημά τους, θα ταξιδέψουν για το Μινσκ οι αθλητές του στίβου (10 άνδρες-10 γυναίκες), της σκοποβολής-σκητ (2 άνδρες-2 γυναίκες), της γυμναστικής (1 άνδρας) και του μπάντμιντον (1 γυναίκα).

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ντιναμό η τελετή έναρξης των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, με τη συμμετοχή πέραν των 4000 αθλητών από τις 50 χώρες της Ευρώπης. Για τις επόμενες εννιά μέρες, οι κορυφαίοι αθλητές της ηπείρου μας θα αγωνιστούν σε δεκαπέντε αθλήματα, τα πλείστα εκ των οποίων προσφέρουν Ολυμπιακές προκρίσεις.

Ο στόχος για την Κύπρο είναι ασφαλώς να ξεπεράσει τον απολογισμό της παρθενικής διοργάνωσης του 2015 στο Μπακού (ένα αργυρό στο μικτό σκητ, με Γιώργο Αχιλλέως και Άντρη Ελευθερίου), αλλά και να εξασφαλίσει κάρτες πρόκρισης για το Τόκιο ή Κύπριοι αθλητές να κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του 2020.

Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search