Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Previous Next

Μινσκ 2019: Χαμηλά τραπ και ποδηλασία, αποκλεισμός σε πυγμαχία και τοξοβολία

Πολύ καλό αγώνα έκαναν Ανδρέας Κόκκινος και Στέλλα Κόκκινου σε πυγμαχία και ποδηλασία αντίστοιχα, αρκετό δρόμο να καλύψουν έχουν οι σκοπευτές

Μινσκ / Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

Μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα οι Κύπριοι αθλητές το Σάββατο 22 Ιουνίου, στη 2η αγωνιστική ημέρα των Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Πέντε αθλητές μας βρέθηκαν σε δράση σε τέσσερα αθλήματα, σε σκοποβολή τραπ, ποδηλασία, πυγμαχία και τοξοβολία.

Ξεκινώντας από το τραπ, το πρωί του Σαββάτου οι Ανδρέας Μακρής και Γεωργία Κωνσταντινίδου έμειναν αρκετά πίσω από την 6άδα που οδηγεί στον τελικό μετά τη συμπλήρωση 75 δίσκων. Ο Μακρής έριξε 67/75 και βρίσκεται στην 22η θέση, πέντε δίσκους πίσω από την 6η θέση. Η Κωνσταντινίδου ολοκλήρωσε τη μέρα με 63/75 και είναι στη 13η θέση, τέσσερις δίσκους πίσω από την 6η θέση.

Το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε η ποδηλασία δρόμου απόστασης 120 χιλιομέτρων, όπου η Άντρη Χριστοφόρου τερμάτισε στη 49η θέση, 30 δευτερόλεπτα πίσω από τη χρυσή νικήτρια. Η Κύπρια ποδηλάτρια «έπεσε» στη γραμμή του τερματισμού μαζί με το β΄ γκρουπ. Η Χριστοφόρου δεν έβαζε πολλές ελπίδες στην ποδηλασία δρόμου, αφού το συγκεκριμένο αγώνισμα προϋποθέτει αρκετή ομαδική τακτική, με την Κύπρια όμως να αγωνίζεται μόνη της. Γι΄ αυτό, και επικεντρώνεται στην επερχόμενη ατομική χρονομέτρηση.

Στην πυγμαχία, ο Ανδρέας Κόκκινος είδε την παρουσία του στο Μινσκ να ολοκληρώνεται, αφού ηττήθηκε με 5-0 από τον Ρώσο Γκλεμπ Μπάκσι για την α΄ φάση των -75 κιλών. Παρά την ήττα, ο Κόκκινος έκανε ένα πολύ καλό αγώνα, με καλή τακτική, όμως έχασε στα σημεία. «Είμαι ευχαριστημένος. Ένιωθα καλά στο ρινγκ, έκανα αυτά που έπρεπε, όμως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Είναι ένας από τους καλύτερους στην κατηγορία αυτή στην Ευρώπη», μας δήλωσε ο αθλητής μετά τον αγώνα του.

Η Σαββατιάτικη δράση για την Κύπρο ολοκληρώθηκε στο κέντρο τοξοβολίας, όπου η Στέλλα Κόκκινου πάλεψε πολύ καλά απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ναταλία Αβντέεβα, όμως ηττήθηκε με 142-137 για τη φάση των «16» του Σύνθετου τόξου.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
22 Ιουνίου 2019

 

 

Search