Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Previous Next

Μινσκ 2019: Θετική παρουσία στην ποδηλασία, αποκλεισμός στην τοξοβολία

Καλή η παρουσία των αθλητών μας στην ατομική χρονομέτρηση, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην υπέρβαση

Μινσκ / Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

Θετική, αλλά χωρίς να πετύχουν την υπέρβαση, κρίνεται η παρουσία των τριών Κυπρίων ποδηλατών που αγωνίστηκαν το πρωί και μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019, που διεξάγονται (21-30/06) στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Υπό έντονο ήλιο και αρκετή ζέστη, στον αγώνα ανδρών ο Ανδρέας Μιλτιάδης τερμάτισε στη 16η θέση και ο νεαρός Αλέξανδρος Ματσάγγος στη 32η θέση, ενώ στη γυναικεία κατηγορία η Άντρη Χριστοφόρου ήταν 17η.

Πρώτη αγωνίστηκε, το πρωί, η Χριστοφόρου η οποία με χρόνο 40’:08’’.92 τερμάτισε σχεδόν δυόμιση λεπτά (37’:44’’.57) πίσω από τη χάλκινη νικήτρια Hayley Simmonds από τη Μ. Βρετανία. Το χρυσό πήρε με χρόνο 36’:17’’.41 η Marlen Reusser από την Ελβετία και το αργυρό η Chantal Blaak από την Ολλανδία με χρόνο 37:32.44.

«Δεν τα πήγα άσχημα, αλλά σε τέτοιο αγώνα, για να μπορέσεις να διακριθείς, πρέπει να κάνεις τον τέλειο αγώνα. Γενικά, είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου αυτές τις μέρες», μας είπε μετά την προσπάθεια της η Χριστοφόρου. «Πλέον κοιτάζω μπροστά. Σε λίγες μέρες πάω Ιταλία με την ομάδα μου όπου θα αγωνιστώ στο δεκαήμερο Giro d’ Italia. Συνεχίζω την προσπάθεια να μαζέψω πόντους για την πρόκριση στο Τόκιο, όπου μέχρι στιγμής πάω εξαιρετικά», συμπλήρωσε.

Τρεις ώρες αργότερα, ήρθε η ώρα της ανδρικής κατηγορίας, με τον Αλέξανδρο Ματσάγγο να αγωνίζεται πρώτος. Έκανε τελικά τον 32ο καλύτερο χρόνο με 37’:58’’.22. «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, τόσο η ποδηλασία δρόμου όσο και η ατομική χρονομέτρηση. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και έβαλα τα δυνατά μου και κατάφερα να πετύχω αυτά που ήθελαν οι προπονητές μου», είπε ο νεαρός ποδηλάτης στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ.

Ακολούθησε ο Ανδρέας Μιλτιάδης, ο οποίος είναι πολύ πιο έμπειρος, αφού αγωνίζεται σε επαγγελματική ομάδα και έχει συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις. Τελικά έκανε τον 16ο καλύτερο χρόνο με 35’:35’’.27, πίσω από τον «χάλκινο» Jan Barta από την Τσεχία (33’:40’’.47), τον Πορτογάλο «αργυρό» Nelson Oliveira (33’:31’’.82) και τον «χρυσό» με χρόνο 33’:03’’.34 Λευκορώσο Vasil Kiryienka. «Δεν ήταν κακός ο αγώνας μου, αλλά μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Δεν ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος για την ατομική χρονομέτρηση, αφού αγωνίζομαι κυρίως στην ποδηλασία δρόμου. Τώρα θα επικεντρωθώ στην ορεινή ποδηλασία, όπου θα διεκδικήσω τον Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την πρόκριση μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020», μας ανέφερε ο Μιλτιάδης.

Αποκλεισμός στην τοξοβολία
Η Μικαέλα Κουρουνά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη φάση των «64» στο ατομικό γυναικών στο Ολυμπιακό τόξο, αφού το πρωί της Τρίτης (25/06) ηττήθηκε από την Hanna Marusava από τη Λευκορωσία με 6-2. Η αθλήτρια μας πήρε το 2ο σετ με 25-24, όμως έχασε το πρώτο με 29-23 και το τρίτο και τέταρτο με 27-21 και 28-21 αντίστοιχα. Στο σύνολο η Κύπρια είχε 90 πόντους, έναντι 108 της Λευκορωσίδας, η οποία μέτρησε και πέντε δεκάρια σε δώδεκα βέλη.

Δεύτερη ήττα στο μπάντμιντον
Στον δεύτερο της αγώνα για τον δ’ όμιλο του ατομικού γυναικών στο μπάντμιντον, το μεσημέρι της Τρίτης η Ελένη Χριστοδούλου ηττήθηκε με 2-0 σετ (21-7, 21-9) από την Ρωσίδα Evgeniya Kosetskaya. Σαφώς ανώτερη η Ρωσίδα, η οποία είναι έμπειρη, με διεθνείς επιτυχίες, δεν επέτρεψε στη νεαρή Κύπρια να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τον αγώνα. Η Χριστοδούλου, πάντως, μαζεύει πολύτιμες εμπειρίες από το Μινσκ, στην πρώτη της χρονιάς ως ελίτ αθλήτρια.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
25 Ιουνίου 2019

 

 

Search