Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναβλήθηκαν για το 2022 οι Μεσογειακοί Αγώνες του Οράν

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και η απόφαση για διεξαγωγή τους το καλοκαίρι του 2021, θα επιφέρει όπως είναι αναμενόμενο σημαντικές αλλαγές στο Παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι των επόμενων χρόνων.

Η πρώτη απόφαση που αφορά μεγάλη διεθνή διοργάνωση πολυαγώνων, και επηρεάζει άμεσα την Κύπρο, ήρθε από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ICMG) και την κυβέρνηση της Αλγερίας που αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για ένα χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες που επρόκειτο να διοργανωθούν στο Οράν της Αλγερίας από 25 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 2021, κατόπιν αιτήματος της ICMG.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ICMG, αυτή η υπεύθυνη απόφαση έγινε από τα δύο μέρη μετά από διαβουλεύσεις και διεξοδική αξιολόγηση των τωρινών συνθηκών σε όλο τον κόσμο, που επηρεάστηκαν έντονα από την άνευ προηγουμένου εξάπλωση της πανδημίας COVID-19. Οι συνθήκες αυτές προκάλεσαν ήδη την αναβολή πολλών διεθνών αθλητικών γεγονότων, με σημαντικότερους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, και αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερες αναπροσαρμογές στη συνέχεια.

Η αναβολή των Μεσογειακών Αγώνων τους Οράν οφείλεται κυρίως στην κοινή επιθυμία να αναπροσαρμοστεί η ημερομηνία διεξαγωγής εντός του Ολυμπιακού ημερολογίου, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα και η δυναμική τους, καθώς και να προστατευθεί η υγεία των αθλητών αφενός και να εξασφαλιστεί η βέλτιστη προετοιμασία τους για ένα πολυεθνικό αθλητικό γεγονός, από την άλλη.

Κοινός στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στην Αλγερία και το Οράν να προσφέρουν σε ολόκληρο το Μεσογειακό Αθλητικό Κίνημα μια λαμπρή έκδοση των Μεσογειακών Αγώνων το 2022.

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων «Οράν 2022», θα ανακοινωθούν σύντομα, μετά από διαβούλευση με την ICMG με την Οργανωτική Επιτροπή.

31 Μαρτίου 2020
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

 

Search