Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Previous Next

18οι ΑΜΚΕ: Δύο χρυσά και πέντε μετάλλια στο τζούντο, δύο αργυρά στην κολύμβηση

Μεγάλα πράγματα κάνει το Τζούντο της Κύπρου στους 18ους ΑΜΚΕ, καθώς οι πέντε από τους έξι αθλητές μας, θα επιστρέψουν στη χώρα μας έχοντας μετάλλιο από τα ατομικά αγωνίσματα στις αποσκευές τους!

O Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της κυπριακής αποστολής (60kg) το μεσημέρι της Τρίτης, η Σοφία Ασβεστά μας χάρισε το δεύτερο, καθώς στον τελικό των 52kg νίκησε την Έιντεν από το Λουξεμβούργο!

Άριστος Μιχαήλ (90kg) και Γιώργος Κρουσσανιωτάκης (100kg), που είχαν εξασφαλισμένο μετάλλιο από το μεσημέρι, περιορίστηκαν τελικά στο αργυρό καθώς στους τελικούς τους έχασαν από τον Μονεγάσκο Γκναμιέν και τον Μαυροβούνιο Πάντιτς αντίστοιχα.

Εντούτοις, το Τζούντο εξασφάλισε και πέμπτο μετάλλιο για τη χώρα μας, καθώς ο Ρούντολφ Κουρτίδης, που είχε χάσει στα ημιτελικά, στο ρεπεσάζ νίκησε τον Ρέιγκ από την Ανδόρα και έδωσε το πρώτο χάλκινο στην κυπριακή αποστολή! Η δράση στο άθλημα θα συνεχιστεί την Πέμπτη, με τα ομαδικά αγωνίσματα.

Τέλος, η Νικολά Ευριπίδου, που αγωνίστηκε σε όμιλο round robin, μέτρησε τρεις ήττες στα πρώτα ισάριθμα παιχνίδια της.

Κολύμβηση: Αρχή με τρία αργυρά κι ένα χάλκινο
Με τρία αργυρά κι ένα χάλκινο μετάλλιο έκλεισε η πρώτη μέρα της Κολύμβησης για την Κύπρο στην Ποντγκόριτσα, με την Κασάντρα Πετί να μας… στερεί τα πρώτα χρυσά στην πισίνα. Η Μονεγάσκα αθλήτρια ήταν αυτή που περιόρισε τόσο την Κάλια Αντωνίου (100μ. ελεύθερο) όσο και την Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα (200μ. μικτό) στα αργυρά, καθώς τερμάτισε και στα δύο αγωνίσματα μπροστά από τις κολυμβήτριές μας. Έστω κι έτσι, Αντωνίου (56.83) και Σιεκόλεβα (2:21:44) προσέφεραν τα πρώτα χρονικά μετάλλια στην κυπριακή Κολύμβηση, με τη δεύτερη μάλιστα να φτάνει μια… ανάσα από το χρυσό καθώς ήταν μπροστά από την αθλήτρια του Μονακό στα τελευταία 25 μέτρα, χάνοντας τελικά για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου!

Αργυρό μετάλλιο πήραμε και στα 4χ100μ. ελεύθερο γυναικών, με τις Κάλια Αντωνίου, Χρυστάλλα Παπαδοπούλου, Ιόλη Νικολαΐδου και Τόνια Παπαπέτρου να τερματίζουν σε 3:56:05, πίσω από… το Μονακό της Πετί, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Όμηρος Ζάγκας, Ζαχαρίας Παύλου, Τρύφωνας Χατζηχριστοφόρου και Θωμάς Τσιοπανής τερμάτισαν τέταρτοι, με 3:29:92.

To τέταρτο μετάλλιο της κυπριακής Koλύμβησης ήταν χάλκινο και το πήρε ο Θωμάς Τσιοπανής στα 200μ. μικτό με χρόνο 2:06:79, ενώ λίγο έλειψε να έχουμε και πέμπτο μετάλλιο, όμως ο Όμηρος Ζάγκας, στα 100μ. ελεύθερο, κατετάγη τέταρτος (51:23), μόλις 8 εκατοστά πίσω από τον Λουξεμβούργιο Μπραντενμπέργκερ. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε και ο Ζαχαρίας Παύλου στα 200μ. πεταλούδα (2:08:88), με τον Σοφοκλή Μουγή να παίρνει την έκτη θέση στα 200μ. ύπτιο (2:11:54). Η Τόνια Παπαπέτρου κατετάγη 5η με 58:44 στα 100μ. ελεύθερο και, τέλος, η Χρυστάλλα Παπαδοπούλου τερμάτισε 7η στα 200μ. πεταλούδα (2:32:60).

 

 

Search