Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

18οι ΑΜΚΕ: Τρεις τελικοί, τρία χρυσά για το κυπριακό Τένις!

Με θριαμβευτικό τρόπο ολοκλήρωσε το κυπριακό Τένις την παρουσία τους στους ΑΜΚΕ του Μαυροβουνίου! Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στους τρεις από τους πέντε τελικούς του αθλήματος (πλην των ατομικών Ανδρών-Γυναικών) και οι αθλητές μας κατάφεραν να νικήσουν και τους τρεις (διπλό Ανδρών-Γυναικών και μικτό), εξασφαλίζοντας ισάριθμα χρυσά μετάλλια για την Κύπρο!

Το πρώτο χρονικά χρυσό μετάλλιο το κατέκτησαν οι Ραλούκα Σερμπάν και Ελένη Λουκά στο διπλό Γυναικών. Αφού την Παρασκευή είχαν κερδίσει με 2-0 το δίδυμο του Λουξεμβούργου, στον τελικό που έγινε το πρωί του Σαββάτου επικράτησαν άνετα με 2-0 των Μαλτέζων αντιπάλων τους (Τζενοβέζε, Κούρμι), παίρνοντας τα σετ με 6-2 και 6-3. Οι αθλήτριές μας ήταν καταφανώς ανώτερες του δίδυμου από τη Μάλτα ενώ αξίζει να επισημανθεί η εξαιρετική εμφάνιση της μόλις 17 ετών Λουκά.

Το μεσημέρι ακολούθησε ο τελικός του διπλού Ανδρών, στον οποίον οι Λευτέρης Νέος και Μέλιος Ευσταθίου έκλεισαν θέση χάρη στη νίκη της Παρασκευής με 2-0 επί των Μαυροβούνιων. Στον τελικό, τα αγόρια μας επικράτησαν εκ νέου με 2-0, αυτή τη φορά του διδύμου του Μονακό (Καταρίνα, Αρνεόδο), παίρνοντας πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 6-1 και πολύ πιο δύσκολα το δεύτερο με 7-5.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με τον απογευματινό τελικό του μικτού, στον οποίον συμμετείχαν η Ραλούκα Σερμπάν και ο Λευτέρης Νέος, δίνοντας έτσι τον δεύτερο τους αγώνα μέσα σε λίγες ώρες, που για τον Νέο μάλιστα ήταν διαδοχικός. Μετά τη νίκη στα ημιτελικά της Παρασκευής επί του Λουξεμβούργου (2-1), το δίδυμό μας νίκησε και τους Μαυροβούνιους (Τσούνγκου, Μπάμπιτς) σε δραματικό αγώνα που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ. Οι τενίστες μας συγκεκριμένα νίκησαν με 6-4 το πρώτο σετ, έχασαν με 6-3 το δεύτερο και πήραν το τάι-μπρέικ με 10-7, ολοκληρώνοντας ιδανικά μια καταπληκτική μέρα για το κυπριακό τένις.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
Είπε «αντίο» με νίκη η ανδρική ομάδα
Με νίκη αποχαιρέτισε το Σάββατο τους 18ους ΑΜΚΕ η Εθνική Ανδρών Πετόσφαιρας, που ήταν η τελευταία που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τις κυπριακές συμμετοχές.

Η ομάδα μας, που από την Παρασκευή είχε σφραγίσει το αργυρό μετάλλιο, επικράτησε στον πέμπτο και τελευταίο της αγώνα με 3-0 σετ της Ισλανδίας, κερδίζοντας άνετα με 25-15, 25-13 και 25-16.

Με απολογισμό τέσσερις νίκες και μία ήττα από το πρωτοπόρο Μαυροβούνιο (5/5) η Κύπρος ολοκλήρωσε τον εξαμελή όμιλο στη δεύτερη θέση, μπροστά από Λουξεμβούργο, Σαν Μαρίνο, Μονακό και Ισλανδία.

Κύπρος (X. Κανεστράτσι): Σ. Σιαπάνης (14), Γ. Γεωργίου (12), Α. Σαββίδης (9), Α. Αλεξίου (7), Α. Χρυσοστόμου (5), Κ. Παφίτης (4), Χ. Προδρόμου (4), Π. Χρυσοστόμου (2), Μ. Στρουκάρεβιτς (1), Ι. Κοντός (1), Δ. Αποστόλου, Σ. Χαριδήμου, Α. Αντωνίου, Μ. Παπαχριστοδούλου.

 

 

Search