Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

8ο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας ο Παρέλλης

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει τον αθλητή, τον προπονητή του, το Σύλλογο του και την Ομοσπονδία Στίβου

Την 3η του Ολυμπιακή πρόκριση στην καριέρα του εξασφάλισε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 ο Απόστολος Παρέλλης, μετά που κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ στη δισκοβολία, σημειώνοντας επίδοση 66.32μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα του Κατάρ.

Σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 65.69μ, ο Απόστολος πέρασε για πρώτη φορά τα 66 μέτρα, πιάνοντας έτσι το όριο πρόκρισης για το Τόκιο 2020, ενώ με την εξαιρετική βολή στα 66.32μ, πήρε την 5η θέση στον κόσμο, αφήνοντας υποσχέσεις για την Ολυμπιάδα που έρχεται.

Ο Παρέλλης μετράει ήδη δύο εξαιρετικές παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κύπριος δισκοβόλος ήταν 13ος στο Λονδίνο το 2012, μένοντας εκτός τελικού για μόλις επτά εκατοστά. Τέσσερα χρόνια μετά, στο Ρίο, ο Παρέλλης προκρίθηκε στον τελικό, όπου μάλιστα κατέκτησε την 8η θέση.

Ο Απόστολος έγινε παράλληλα το 8ο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας και δεύτερος του στίβου, μετά την Ελένη Αρτυματά στα 400μ.

Μέχρι στιγμής (μέχρι τις 30/09/2019) στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», έχουν πάρει κάρτα πρόκρισης οι ακόλουθοι αθλητές (με χρονική σειρά):

1. Παύλος Κοντίδης – Ιστιοπλοΐα / laser
2. Άντρη Ελευθερίου – Σκοποβολή / σκητ
3. Ανδρέας Μακρής – Σκοποβολή / τραπ
4. Μαριλένα Μακρή – Ιστιοπλοΐα / laser
5. Ελένη Αρτυματά – Στίβος / 400μ
6. Δημήτρης Κωνσταντίνου – Σκοποβολή / σκητ
7. Ανδρέας Καριόλου – Ιστιοπλοΐα / RS:X
8. Απόστολος Παρέλλης – Στίβος / δισκοβολία

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) συγχαίρει τον Απόστολο Παρέλλη, τους προπονητές του Κώστα Σταθελάκο και Κυριάκο Βασιλειάδη, τον Γυμναστικό Σύλλογο «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ) και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) για την επιτυχία.

 

 

Search