Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν τερμάτισε στο Γιγαντιαίο Σλάλομ στην PyeongChang ο Ντίνος Λευκαρίτης

Ο μοναδικός Κύπριος αθλητής στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες συγκεντρώνεται πλέον στο αγώνισμα του Σλάλομ στις 22 του μήνα

Δεν τερμάτισε (DNF) στην πρώτη του εμφάνιση ο Ντίνος Ντ. Λευκαρίτης στο αγώνισμα του Γιγαντιαίου Σλάλομ του αθλήματος του Αλπικού Σκι, στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται αυτές τις μέρες στην PyeongChang της Νοτίου Κορέας.

Αγωνιζόμενος τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) της Κυριακής (18/02), ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 –φορώντας το Νο100 στη στολή- βγήκε σε μια από τις πόρτες της πίστας, στα μισά της 1ης διαδρομής, με αποτέλεσμα να μην τερματίσει.

Ο 22χρονος σκιέρ ήταν ένας από τους 24 αθλητές που δεν τερμάτισαν την 1η διαδρομή, η οποία κρίθηκε ιδιαίτερα δύσκολη από τους συμμετέχοντες.

Ο αρχηγός αποστολής κ. Ντίνος Τ. Λευκαρίτης, δήλωσε στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής: «Δεν μας βγήκε ο αγώνας. Κάναμε καλό ξεκίνημα, αλλά πάνω σε μια από τις πόρτες του course βγήκε ο Ντίνος και έτσι δεν τερματίσαμε. Συμβαίνουν αυτά στο άθλημα του σκι και δεν πρόκειται να μας πάρει από κάτω. Πλέον, συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο αγώνισμα που θα λάβει μέρος, το σλάλομ».

Η 2η εμφάνιση του Ντίνου Ντ. Λευκαρίτη στην PyeongChang θα έρθει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 3:15 το πρωί (ώρα Κύπρου), όταν θα αγωνιστεί στο αγώνισμα του σλάλομ στο αλπικό σκι.

Για την ιστορία, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο γιγαντιαίο σλάλομ κατέκτησε ο Αυστριακός Marcel Hirscher με χρόνο 2:18.04, το αργυρό ο Νορβηγός Henrik Kristoffersen με χρόνο 2:19.31 και το χάλκινο ο Γάλλος Alexis Pinturault (2:19.35).

 

 

Search