Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Previous Next

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο 2020»

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019 το πρόγραμμα «Όλοι μαζί στο Δρόμο για το Τόκιο – Υιοθετήστε έναν αθλητή».

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη χορηγική στήριξη της προετοιμασίας των Κυπρίων αθλητών, 15 μήνες πριν την έναρξη των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία στην Ιαπωνική πρωτεύουσα. Αρχικά για να επιτύχουν την πρόκριση τους, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της προσπάθειας τους, και στη συνέχεια να συμμετάσχουν και να διακριθούν στους Αγώνες. Μέσα από το το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι χορηγοί/εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να στηρίξουν απ’ ευθείας συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους αθλητές «υιοθετώντας» τους.

Εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι στόχος του προγράμματος είναι με τη βοήθεια χορηγών να επιτύχουμε την καλύτερη διάκριση, και αυτή η διάκριση λόγω και της φιλοσοφίας αυτού του προγράμματος, θα θέλαμε να εκλαμβάνεται ως κοινή όλων των Κυπρίων : « Η σύζευξη Αθλητών – Κράτους – Χορηγών και ΚΟΕ, αυτό ακριβώς επιτυγχάνει. Το τελικό αποτέλεσμα και η πιθανή διάκριση, να προέλθει μέσα από την κοινή προσπάθεια αλλά και προσδοκία».

Χαιρετισμό στη διάσκεψη, απηύθυνε επίσης ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου ο οποίος σημείωσε η Προεδρία θα στηρίξει την προσπάθεια, όχι μόνο εντός Κύπρου, αφού ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα, και στις κοινότητες των αποδήμων Κυπρίων.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα, η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, ανέφερε ότι οι προσπάθειες όλων των αθλητών είναι αρκετά δύσκολες και αξιέπαινες σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι «η συνδρομή των χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών στις προσπάθεις αυτές, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου και της επιτυχίας. Η συμβολή όλων μας για την πορεία αυτή καθίσταται ακόμη πιο σημαντική λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα της Κύπρου και του Κυπριακού αθλητισμού γενικότερα».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 32 αθλητές/αθλήτριες, δέκα αθλημάτων. Το ύψος της χορηγίας για κάθε αθλητή είναι διαφορετικό και ο Ανάδοχος Χορηγός που θα «υιοθετήσει» τον αθλητή θα συμβάλει στην κάλυψη όλου ή μέρους του προϋπολογισμού του αθλητή για την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ύψος της χορηγίας θα συμφωνηθεί μεταξύ αθλητή και ανάδοχου χορηγού. Οι ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι/χορηγοί μπορούν να επικοινωνούν με την ΚΟΕ και την υπεύθυνη Διοικητική Λειτουργό του προγράμματος κ. Άντρη Σιάλου. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα επωφεληθεί καθόλου από το πρόγραμμα, αλλά όλη η στήριξη θα πάει στους αθλητές.

Η κ. Πιπερίδου-Χρυσάφη αποκάλυψε ότι έχουν ήδη βρεθεί οι πρώτοι αρωγοί/χορηγοί αθλητών μας και αυτοί είναι η “Petrolina” για τον Μάριο Γεωργίου της Γυμναστικής και ο Οργανισμός Κώστας Παπαέλληνας – Φαρμακευτική Οργάνωση Κύπρου για την Ραλούκα Σερμπάν της Αντισφαίρισης.

Από την πλευρά ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Διαχρονικού Χορηγού της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Αλετράρης, αναφέρθηκε στη διαχρονική συμπόρευση της ΟΠΑΠ Κύπρου με την ΚΟΕ, η οποία θα συνεχιστεί στο δρόμο προς το Τόκιο 2020 με την προσδοκία οι αθλητές να μας χαρίσουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και συγκινήσεις, προτρέποντας παράλληλα όλους τους μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες να την ακολουθήσουν με ενθουσιασμό.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
8 Μαΐου 2019

 

 

Search