Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Στις 22 Φεβρουαρίου το 8ο Μαθητικό Συνέδριο "Pierre de Coubertin"

Πραγματοποιείται την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, το 8ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin". Το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνεται από την Επιτροπή “Pierre de Coubertin” της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), είναι «Ο αθλητής ως πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών».

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 120 περίπου μαθητές από πέντε Λύκεια της Κύπρου, που είναι το Παγκύπριο Γυμνάσιο (Λευκωσία), το Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος), το Λύκειο Λειβαδιών (Λάρνακας), το Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός), και το Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄(Πάφος), ενώ ξεχωριστή θα είναι και φέτος η παρουσία μαθητών από την Ελλάδα της Σχολής Αντωνοπούλου “Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση”.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί με την τελετή έναρξης και τον Ολυμπιακό Ύμνο και στη συνέχεια οι μαθητές των πέντε Λυκείων θα παρουσιάσουν τη δική τους προσέγγιση στο θέμα που τους δόθηκε, έχοντας ελεύθερη την επιλογή για τον τρόπο παρουσίασης. Των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση και το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 13.00 το μεσημέρι.

Στο συνέδριο θα παραστεί ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ) κ. Γεώργιος Αλικάκος. Στο περιθώριο των εργασιών του, θα υπογραφεί η ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών Κύπρου-Ελλάδας από τους Προέδρους Ντίνο Μιχαηλίδη και Γεώργιο Αλικάκο αντίστοιχα. Στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin” θα απευθύνει επίσης χαιρετισμό ο νέος Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Οι μαθητές από την Ελλάδα, θα βρίσκονται στην Κύπρο την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα παραμονής τους πέραν της συμμετοχής στο Μαθητικό Συνέδριο, περιλαμβάνει επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, καθώς και στη «Λεβέντειο Πινακοθήκη».

Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου
8 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Search