Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Previous Next

Παρούσα η Κύπρος στο Παγκόσμιο Φόρουμ των Επιτροπών Αθλητών

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ των Επιτροπών Αθλητών των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που πραγματοποιήθηκε στη Λωζάνη μεταξύ 15-17 Απριλίου 2019, την Επιτροπή Αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Κρίστοφερ Παπαμιχαλόπουλος. Παράλληλα, στο Παγκόσμιο Φόρουμ των Olympians παρούσα ήταν και η Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) με τους Δημήτρη Αραούζο και Σοφία Παπαμιχαλοπούλου.

Στο 9ο Παγκόσμιο Φόρουμ των Επιτροπών Αθλητών παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από 107 Ολυμπιακές Επιτροπές, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι των επιτροπών αθλητών των παγκόσμιων ομοσπονδιών και άλλων αθλητικών φορέων. Βασικό θέμα του Φόρουμ ήταν η αξία των Olympian αθλητών ως πρεσβευτές του Ολυμπιακού Κινήματος. Οι συμμετέχοντες, ανάμεσα τους και 25 κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων, παρακολούθησαν σεμινάρια και έλαβαν μέρος σε εργαστήρια.

Ο πρόεδρος των World Olympians, κ. Joel Bouzou, δήλωσε: «Ήταν σπουδαίο που είδαμε τόσους πολλούς εκλεγμένους αντιπρόσωπους των Olympians να συγκεντρώνονται σε μία αίθουσα και να μοιράζονται πρακτικές και γνώσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στις χώρες τους και θα διαδώσουν τις αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος». Όσον αφορά τα συμπεράσματα, αναδείχθηκε η σημαντικότητα ενίσχυσης του ρόλου των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, η ανάδειξη των Olympians και η αξιοποίηση τους στην κοινωνία ως εκπρόσωποι των Ολυμπιακών Αξιών.

Ο Κρίστοφερ Παπαμιχαλόπουλος στη δική του εκτίμηση τόνισε τη μεγάλη εκτίμηση που υπάρχει για την Κύπρο στο χώρο του Ολυμπισμού, παρά το μικρό μέγεθος της χώρας μας. Ο Παπαμιχαλόπουλος είναι αθλητής του αλπικού σκι και συμμετείχε στο σλάλομ και γιγαντιαίο σλάλομ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ. Ο Δημήτρης Αραούζος ήταν αθλητής του μήκους και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες. Η Σοφία Παπαμιχαλοπούλου αγωνίστηκε το 2010 στο Βανκούβερ, στο σλάλομ και γιγ. σλάλομ του αλπικού σκι.

Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο εντυπωσιακό Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη και σε αυτές συμμετείχε και ο πρόεδρος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής και χρυσός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία κ. Τόμας Μπαχ.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
24 Απριλίου 2019

 

 

Search