Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής στη 31η Σύνοδο της ΕΟΑΚ

Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή της 31ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 (08:30 – 13:00) στο Ολυμπιακό Μέγαρο και η ΕΟΑΚ ανακοινώνει πως ξεκίνησε να δέχεται δηλώσεις συμμετοχής από το κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη Σύνοδο, μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) στο www.olympic.org.cy τη σχετική φόρμα (η οποία έχει αναρτηθεί στην ενότητα ΝΕΑ > Σεμινάρια/Συνέδρια) και να την αποστείλουν συμπληρωμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω fax στο 22 449890 ή να την παραδώσουν στην υποδοχή της ΚΟΕ στο Ολυμπιακό Μέγαρο (ώρες γραφείου).

Μπορούν επίσης να προμηθευτούν το σχετικό έντυπο από τα γραφεία της ΚΟΕ στο Ολυμπιακό Μέγαρο και να το συμπληρώσουν επί τόπου.

Το θέμα της 31ης Συνόδου είναι «Ολυμπισμός-Εκπαίδευση-Εκεχειρία-Ειρήνη» και αποτελεί συνέχεια συνεδρίου αντίστοιχης θεματολογίας που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία. Ομιλητές στη φετινή Σύνοδο θα είναι οι:
- Δρ Κώστας Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών
- Δρ Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης Πανεπιστημίου Frederick
- Δρ Κώστας Γεωργιάδης, Επίτιμος Κοσμήτορας Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πιο πάνω, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Νίκος Καρτακούλλης.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου εγκαθιδρύθηκε στις 30 Μαρτίου 1987 και υπάγεται στην ΚΟΕ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της οποίας ορίζει τα μέλη της Εφορείας και τον Κοσμήτορα. Σκοπός της ΕΟΑΚ είναι να προωθεί την Ολυμπιακή εκπαίδευση των ασχολούμενων με τα θέματα του Αθλητισμού, η διάδοση των Ολυμπιακών αξιών, η εφαρμογή των κοινωνικών και παιδαγωγικών αρχών του Ολυμπισμού, όπως έχουν θεμελιωθεί από το έργο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και η συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και όλες τις Αθλητικές Αρχές για την επικράτηση των ηθικών αξιών της Ολυμπιακής Ιδέας.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
8 Νοεμβρίου 2019

 

 

Search