Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκδηλώσεις Εορτασμού Ολυμπιακής Ημέρας

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου οι εκδηλώσεις εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας». Τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός Α θλητικών Ομοσπονδιών , διοργάνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σε σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου , και συνδιοργανωτής των αγώνων Δρόμου ήταν το Σωματείο «DRO.ME.A. Racing» . Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, Αξιωματούχοι και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Προέδροι Αθλητικών Ομοσπονδιών , ο Δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους , αθλητές - μέλη της Ολυμπιακής ομάδας και πολλοί φίλοι του αθλητισμού.

Κύρια αγωνιστική εκδήλωση του προγράμμα τος, ήταν οι αγώνες δρόμου για παιδιά και ενήλικες που κάλυψαν αποστάσεις, 800 μέτρων και 5.000 μέτρων αντίστοιχα, σε διαδρομή που περιλάμβανε δρόμους γύρω από το Ολυμπιακό Μέγαρο. Συν - διοργανωτής των αγώνων δρόμου ήταν το Σωματείο «DRO.ME.A. Racing» που σ υνέβαλε στην άψογη διοργάνωση του αγώνα, και συμμετείχε με μεγάλο αριθμό αθλητών. Συμμετοχή αθλητών υπήρξε και από άλλα Σωματεία όπως του «Περικλής Δημητρίου», καθώς και κόσμου που προσήλθε στο Ολυμπιακό Μέγαρο και συμμετείχε με τα παιδιά του στις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητικές ομοσπονδίες : Αντισφαίρισης, Γυμναστικής, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Καλαθόσφαιρας, Κωπηλασίας, Μπάντμιντον, Ξιφασκίας, Πεντάθλου/Διάθλου, Πετόσφαιρας, Ποδηλασίας, Πάλης, Πυγμαχίας, Στίβου, Τάε Κβο Ντο , Χάντμπολ και Χορού. Η κάθε ομοσπονδία δημιούργησε το δικό της α γωνιστικό χώρο και προέβη σε επίδειξη των αθλημάτων τους, στην παρουσία αθλητών και προπονητών και στη συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δικές του ικανότητες στο κάθε άθλημα .

Παρέστησαν επίσης οι αθλητές μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας που συμμετείχαν πρόσφατα στ ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Απόστολος Παρέλλης, Ανδρέας Χάσικος, και Άντρη Χριστοφόρου.

Ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσαν o ΟΠΑΠ - Ακης η Μασκότ της ΟΠΑΠ Κύπρου, και ο Τέλης η Μασκότ της CYTA, οι οποίες παρότρυναν μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στα διάφορα αθλήματα, όπως επίσης και η Χαραλαμπίδης - Κρίστης με τα προϊόντα της που πρόσφερε σε όλους όσους έλα βαν μέρος στις εκδηλώσεις .

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται για τιμηθεί η «Ολυμπιακή Ημέρα», και όσα συμβολίζει , και παράλληλα για να ενταχθούν τα παιδιά από νωρίς στην αθλητικ ή διαδικασία, με την ευκαιρία που τους δίνεται να έχουν άμεση επαφή με τα διάφορα αθλήματα. Ευχαρίστησε το ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, Τ . Θ . 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ T ΗΛΕΦΩΝΟ : 22449880, T ΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ : 22449890 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : cypnoc @ cytanet . com . cy ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22449692, ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ : 22449891 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : cypnoc . media @ cytanet . com . cy ΡΙΚ ως χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης, και τους χορηγούς της ΚΟΕ, τον Πρώτο Μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Μεγάλους Χορηγούς την CYTA και την RCB, και τους επίσημους χορηγούς την Πετρολίνα, την Χαραλαμπίδης - Κρίστης και την χορηγό εταιρεία αθλητικών προϊόντων PEAK, για τη συνεχή στήριξη που παρέχουν στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή .

Ακολουθεί ο πίνακας με τους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων δρόμου ανά κατηγορία:

Κατηγορία Γυναικών

1. Παπακωνσταντίνου Αλεξάνδρα
2. Πρατσή Ελένη
3. Σωτηρίου Μάρθα

Κατηγορία Ανδρών

1. Τοφή Γιώργος
2. Αβραάμ Αβραάμης
3. Αχιλλέως Αχιλλέας

Παιδικός Αγώνας Δρόμου 800 Μέτρων

Κατηγορία Κοριτσιών

1. Ολυμπίου Ελεάνα Μαρία
2. Χατζηπολυκάρπου Αντρεάνα
3. Νέγκου Νεφέλη

Κατηγορία Αγοριών

1. Παπαευτυχίου Ιωάννης
2. Αγγελή Μιχάλης
3. Ζαννετίδης Αντρέας

Γυναίκες ηλικίας 20 - 34

1. Κουάλη Δέσποινα

Γυναίκες ηλικίας 35 - 49

1. Παναγιώτου Νάδα
2. Ζωρζή Κωνσταντία

Γυναίκες ηλικίας ετών 50+

1. Παπαχριστοφόρου Μαρία
2. Γεωργίου Αγάθη

Άνδρες ηλικίας 16 - 19 ετών

1. Τσίσιος Χαράλαμπος
2. Αβρααμόπουλος Αντώνης
3. Γεωργίου Στυλιανός

Άνδρες ηλικίας 20 - 29 ετών

1. Κανιός Χαράλαμπος
2. Γερολεμίδης Κωνσταντίνος
3. Γερολεμίδης Σταύρος

Άνδρες Ηλικίας 30 - 39 ετών

1. Οικονόμου Χαράλαμπος
2. Αργυρού Άδωνης
3. Παπαευτυχίου Χριστόδουλος

Άνδρες Ηλικίας 40 - 49 ετών

1. Αρέστη Γιαννάκης
2. Σωκράτους Σωκράτης
3. Αλεξίου Αθανάσιος

Άνδρες ηλικίας 50 - 59 ετών

1. Ασσιώτης Αντώνης
2. Γέριμος Λούκας
3. Ασσιήκαλης Μάριος

Άνδρες ηλικίας ετών 60+

1. Ηρακλέους Χρήστος
2. Τουμάζος Άγγελος
3. Ηλία Γιαννάκης

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
18 Σεπτεμβρίου 2016

 

Για τα αποτελέσματα του αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων πατήστε εδώ

Για τα αποτελέσματα του αγώνα δρόμου 800 μέτρων για παιδιά πατήστε εδώ

 

 

 

Search