Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

“Birmingham 2022” : Πρόγραμμα Κυριακής 31 Ιουλίου - Βλέπει ξανά βάθρο ο Μάριος Γεωργίου στο Σύνθετο Ατομικό

Με στόχο τον ημιτελικό η Επιτραπέζια Αντισφαίριση, αρχίζουν τα κορίτσια στο Μπιτς Βόλεϊ, συνεχίζουν οι Κολυμβητές

Με τη συμμετοχή 12 αθλητών σε τέσσερα αθλήματα συνεχίζει την παρουσία της στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπέρμινγχαμ η αποστολή της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων. Την Κυριακή 31 Ιουλίου, το ενδιαφέρον για ενδεχόμενη νέα μεγάλη επιτυχία, επικεντρώνεται στη συμμετοχή του Μάριου Γεωργίου στον τελικό του Σύνθετου. Πρεμιέρα για το Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση ψάχνει μια ιστορική πρόκριση ενώ συνέχεια θα έχουμε στην Κολύμβηση.

Αναλυτικά

Ενόργανη Γυμναστική
Πρωινός τελικός για το Σύνθετο Ανδρών στην Ενόργανη Γυμναστική και μέχρι το μεσημέρι θα γνωρίζουμε αν ο Μάριος Γεωργίου θα υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Γκολντ Κόουστ πριν τέσσερα χρόνια ή αν θα πάει για ακόμη ψηλότερα. Στον αγώνα μετέχουν 18 αθλητές και πέραν του Μάριου Γεωργίου την πρόκριση έχει εξασφαλίσει και ο Γιώργος Άγγονας. Τα μετάλλια με βάση όσα έδειξαν στον τελικό του ομαδικού που αποτέλεσε για τον κάθε αθλητή κριτήριο πρόκρισης στα ατομικά αγωνίσματα -που στην περίπτωση αυτή είναι το Σύνθετο- αναμένεται να διεκδικήσουν τέσσερις αθλητές. Αυτοί είναι οι Τζ.Χολλ (ENG), Τζ. Τζαρμάν (ENG), Μάριος Γεωργίου (CYP) και Τζ.Μουρ (AUS). Η διαφορά του πρώτου από τον τέταρτο ήταν μόλις 1.200 βαθμοί (82.550 – 81.350) γεγονός που αφήνει τον αγώνα ανοικτό για κάθε θέση του βάθρου.
Στον ίδιο αγώνα ο Γιώργος Άγγονας θα επιχειρήσει να βελτιώσει την εμφάνιση της Παρασκευής για όσο το δυνατόν ένα καλύτερο πλασάρισμα και γιατί όχι μια θέση στη δεκάδα. Η Τατιάνα Μπατσούρινα κέρδισε μία θέση στον τελικό του Σύνθετου στις Γυναίκες όπου θα αγωνιστούν 18 αθλήτριες. Εκεί ο στόχος είναι να βελτιώσει τη 17η θέση του προκριματικού, αφού οι δυνατότητες της είναι μεγαλύτερες.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Η Επιτραπέζια Αντισφαίριση αναζητεί μια ιστορική επιτυχία στο Ομαδικό Ανδρών. Βρίσκεται ήδη στον προημιτελικό, και ύστερα από την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο, πέφτει πάνω στην διοργανώτρια Αγγλία που είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και ήταν πρώτη και αήττητη στον Α΄ όμιλο. Δύσκολη η προσπάθεια, και όλοι οι αθλητές θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Κολύμβηση
Τρεις κολυμβητές θα συμμετάσχουν στους πρωινούς προκριματικούς. Οι δύο από αυτούς ο Φίλιππος Ιακωβίδης και ο Σοφοκλής Μούγης στον προκριματικό των 50μ. Ύπτιο και ο Χρίστος Μανώλη στα 100μ. Ελεύθερο. Στόχος όλων το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και η ατομική επίδοση, αφού η οποιαδήποτε πρόκριση σε τελικό με το δεδομένο επίπεδο των αγώνων φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Beach Volley
Μετά την ομάδα των Ανδρών στη μάχη των Κοινοπολιτειακών Αγώνων ρίχνεται και η γυναικεία ομάδα του Μπιτς Βόλεϊ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Μανολίνα Κωνσταντίνου (που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή την Έρικα Νίστρομ), θέλουν να πετύχουν το ιδανικό ξεκίνημα με αντίπαλο την ομάδα του Τρίνιτατ & Τομπάκο. Η Κύπρος βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο και ο πρώτος αγώνας που θα αρχίσει στις 21.00, ίσως καθορίσει και την πρόκριση, αφού οι άλλες δύο ομάδες είναι η πανίσχυρη Αυστραλία (φαβορί για την πρωτιά) και η πολύ αδύνατη Σρι Λάνκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (οι ώρες που αναφέρονται είναι Αγγλίας, δύο ώρες διαφορά από Κύπρο)

Ενόργανη Γυμναστική
09.00-11.50 Σύνθετο / Τελικός (Α) Γεωργίου Μάριος, Άγγονας Γιώργος
14.30-17.00 Σύνθετο / Τελικός (Γ) Μπατσούρινα Τατιάνα

Κολύμβηση
10.51 50μ. Ύπτιο (Α) Προκριματικός Ιακωβίδης Φίλιππος, Μούγης Σοφοκλής
11.18`100μ. Ελεύθερο (Α) Προκριματικός Μανώλη Χρίστος

Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Ομαδικό Αδρών / Group 2 (Προημιτελικός)
12.00 Κύπρος – Αγγλία
(Κύπρος : Μάριος Γιάγκου, Ιωσήφ Ηλία, Σιαρπέλ Ηλία, Χρίστος Σάββα)

Beach Volley
20.00 Κύπρος-Τρίνιτατ & Τομπάκο (Γ) (Όμιλος C)
(Κύπρος : Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μανολίνα Κωνσταντίνου)

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν, καθώς και όλους τους Χορηγούς, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
30 Ιουλίου 2022

 

 

Search