Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπαχάμες 2017 : Μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ, δύο παγκύπρια ρεκόρ ο Χατζηττοουλής

Το μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ αγοριών «σιγούρεψε» η κυπριακή ομάδα που συμμετέχει στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στις Μπαχάμες!
 
Στον ημιτελικό της Παρασκευής (21/07) οι Κωνσταντίνος Σκορδής και Σωτήρης Σιαπάνης επικράτησαν με 2-0 σετ (21-18, 21-19) του διδύμου Κέλβιν Κάρμπο και Έρικ Τσάτσου από την Γκάνα και προκρίθηκαν στον τελικό, σιγουρεύοντας έτσι το μετάλλιο!
 
Τα παιδιά του Γιάννη Πετρούδη θα αγωνιστούν στο μεγάλο τελικό το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 19:00 ώρα Κύπρου (12:00 τοπική). Αντίπαλος στον τελικό θα είναι η Αγγλία, που κέρδισε 2-0 σετ στον άλλο ημιτελικό την Αυστραλία. Το μετάλλιο (χρυσό ή αργυρό) των Σκορδή και Σιαπάνη είναι το τέταρτο της Κύπρου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Προηγήθηκαν τα δύο στο τζούντο, το αργυρό από τον Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι και το χάλκινο από την Σοφία Ασβεστά, καθώς και το χάλκινο στη σφαιροβολία με την Στυλιάνα Κυριακίδου.
 
Ο αγώνας στο μπιτς βόλεϊ
Παρά την εξουθενωτική εμφάνιση στον προημιτελικό της Πέμπτης απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, σε ένα αγώνα όπου ο Σωτήρης Σιαπάνης έκανε υπερπροσπάθεια μετά από στομαχικές διαταραχές που αντιμετώπισε, η κυπριακή ομάδα εμφανίστηκε σοβαρή απέναντι στην Γκάνα και δεν έδωσε δικαιώματα στους αντιπάλους να διεκδικήσουν κάτι καλό από το παιχνίδι.
 
Με το τέλος του παιχνιδιού οι Σκορδής και Σιαπάνης δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από την αρχηγό αποστολής Κάλλη Χατζηιωσήφ και τον γενικό γραμματέα της ΚΟΕ Χαράλαμπο Λόττα που παρακολούθησαν το παιχνίδι.
 
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Δύο Παγκύπρια ρεκόρ ο Χατζηττοουλής!
Δεύτερο συνεχόμενο παγκύπριο ρεκόρ ανδρών στα 400 μ. ελεύθερο, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, σημείωσε ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής! Μετά το 3:59.02 που πέτυχε το πρωί (ώρα Μπαχαμών) στον προκριματικό, στο βραδινό τελικό της Παρασκευής 21 Ιουλίου πέτυχε επίδοση 3:57.74, τερματίζοντας στην 7η θέση.
 
Πολύ υψηλό αποδείχτηκε το επίπεδο στα αγωνίσματα της κολύμβησης στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων 2017 που διεξάγονται στο Νασάου των Μπαχαμών. Χαρακτηριστικό είναι πως η επίδοση που πέτυχε ο Κωνσταντίνος στον τελικό, δύο χρόνια πριν στην αντίστοιχη διοργάνωση στη Σαμόα θα ήταν αρκετή να τον στείλει στο βάθρο.
 
«Είμαι πολύ περήφανος για τον Κωνσταντίνο», δήλωσε μετά τον αγώνα ο προπονητής Φοίβος Δουκανάρης, που συμπλήρωσε: «Ξεπέρασε δύο φορές τον εαυτό του, πετυχαίνοντας εξαιρετικό ρεκόρ στον τελικό. Μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο, όμως το επίπεδο εδώ ήταν πραγματικά υψηλό. Και ο Κωνσταντίνος απέδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός κολυμβητής, με την όλη παρουσία του στα 400 μ. ελεύθερο, αλλά και στα 1500 μ. ελεύθερο». Θυμίζουμε ότι στο 1500άρι ο Κωνσταντίνος πήρε την 4η θέση, μένοντας εκτός βάθρου για μία θέση.
 
Ο Χατζηττοουλής, από την πλευρά του, ήταν χαμογελαστός όταν βγήκε από την πισίνα, αφού πέτυχε το στόχο του που ήταν να ρίξει σημαντικά το παγκύπριο ρεκόρ. Δέχτηκε τα συγχαρητήρια από το συναθλητή του Μάρκο Ιακωβίδη, τον Φοίβο Δουκανάρη, την αρχηγό αποστολής Κάλλη Χατζηιωσήφ, αλλά και από άλλα άτομα της κυπριακής ομάδας που ήρθαν να τον στηρίξουν. Στην πισίνα βρέθηκαν οι Λούκα Τσεκατέλι, Ελίζα Ομήρου, Λευτέρης Νέος (τένις), Σοφία Ασβεστά (τζούντο) και Πανίκος Χαραλάμπους (στίβος).
 
Ο Χατζηττοουλής αμέσως μετά το τέλος του αγώνα έφυγε για το αεροδρόμιο, αφού το βράδυ είχε πτήση για το Λονδίνο και από ‘κει για τη Βουδαπέστη, όπου θα αγωνιστεί τις επόμενες μέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.
 
Στον πρωινό προκριματικό στα 400 μ. ελεύθερο ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής έκανε επίδοση 3:59.02, σπάζοντας το (δικό του) παγκύπριο ρεκόρ που ήταν 3:59.04. 
 
ΤΕΝΙΣ
Τρεις προκρίσεις στους «4» για Νέο και Ομήρου
Βγάζοντας στο κορτ την ανωτερότητά τους, οι Λευτέρης Νέος και Ελίζα Ομήρου (και οι δυο Νο4 του ταμπλό) δεν δυσκολεύτηκαν να κλείσουν θέση στους ημιτελικούς σε μονό αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα. Ο Νέος επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-2) του Άγγλου Πίτερ Άλαμ, ενώ η Ομήρου κέρδισε 2-0 σετ (6-0, 6-2) την Ανίκα Σενεβιράτνε από την Ινδία.
 
Λίγες ώρες μετά, το κυπριακό δίδυμο αγωνιζόμενο στο μικτό διπλό ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο των Αλεξάντρα Χάντερ και Χάμις Στιούαρντ από τη Σκωτία με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στους «4».
 
Το Σάββατο 22 Ιουλίου είναι ημέρα ημιτελικών για το τένις. Αρχικά ο Λευτέρης Νέος θα αντιμετωπίσει τον Τζέιμς Στόρι (Νο5 του ταμπλό) από την Ουαλία στις 17:00 ώρα Κύπρου (10:00 τοπική), ενώ ακολούθως η Ελίζα Ομήρου θα παίξει απέναντι στην Μινέτ Φαν Φρέντεν (Νο2) από τη Νότια Αφρική όχι πριν τις 18:30 (CY). Στο μικτό διπλό η ομάδα θα αγωνιστεί κόντρα στη Νότια Αφρική όχι πριν τις 21:00 (CY).

 

 

Search