Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Μπαχάμες 2017: Αναχώρησε για τους Κοινοπολιτειακούς Νέων η κυπριακή αποστολή

Σχεδόν 26 ώρες θα διαρκέσει το ταξίδι της κυπριακής αποστολής που θα λάβει μέρος στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων (18-23 Ιουλίου 2017) στο Νασάου των Μπαχαμών.
 
Η αποστολή, που αποτελείται από δεκατρείς αθλητές και συνολικά είκοσι τέσσερα άτομα, αναχώρησε αργά το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουλίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο.
 
Το αεροπλάνο της British Airways αναχώρησε από τη Λάρνακα στις 19:35 της Κυριακής (16/07), με τους Κύπριους αθλητές και συνοδούς -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- να φτάνουν στο Λονδίνο μετά από ταξίδι πέντε ωρών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Κύπρου).
 
Η κυπριακή αποστολή θα καταλύσει ακολούθως σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου Χίθροου και θα αναχωρήσει από τη βρετανική πρωτεύουσα με προορισμό το Νασάου στις 11:55 το πρωί της Δευτέρας (17/07). Η διάρκεια της πτήσης της ΒΑ για την πρωτεύουσα των Μπαχαμών υπολογίζεται στις 9:30 ώρες. Τα μέλη της κυπριακής αποστολής που θα συμμετάσχει στους Κοινοπολιτειακούς Νέων θα αφιχθούν στο Νασάου στις 14:10 τοπική ώρα (21:10 ώρα Κύπρου) της Δευτέρας.
 
Το κλίμα κατά την αναχώρηση ήταν εξαιρετικό, με τους νεαρούς αθλητές να δείχνουν ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε μια σημαντική διεθνή διοργάνωση.
 
Η κυπριακή αποστολή
Με δεκατρείς αθλητές σε έξι αθλήματα θα συμμετάσχει η Κύπρος στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων στις Μπαχάμες (18-23 Ιουλίου). Πρόκειται για τους Σπύρο Σάββα (στίβος / ακόντιο), Λουκία Γεωργίου (στίβος / ακόντιο), Στυλιάνα Κυριακίδου (στίβος / σφαιροβολία), Δέσποινα Χαραλάμπους (στίβος / ύψος), Κωνσταντίνο Χατζηττοουλή (κολύμβηση / 100 μ. ελεύθερο, 200 μ. ελεύθερο, 400 μ. ελεύθερο, 1500 μ. ελεύθερο), Μάρκο Ιακωβίδη (κολύμβηση / 50 μ. πρόσθιο, 50 μ. ελεύθερο), Σωτήρη Σιαπάνη και Κωνσταντίνο Σκορδή (μπιτς βόλεϊ), Δημήτρη Χριστοφή (πυγμαχία / -60 κ.), Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι (τζούντο / -60 κ.), Σοφία Ασβεστά (τζούντο / -48 κ.), Λευτέρη Νέο (τένις / μονό, μικτό διπλό) και Ελίζα Ομήρου (τένις / μονό, μικτό διπλό).
 
Την αποστολή συνοδεύουν επίσης οι Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας (Γενικός Γραμματέας), Κάλλη Χατζηιωσήφ (αρχηγός αποστολής), Αλέξης Σαμούτης (ιατρός), Αντώνης Ζαχαρόπουλος (φυσιοθεραπευτής), Ηρόδοτος Μιλτιάδους (δημοσιογράφος), Παναγιώτης Χαραλάμπους (προπονητής στίβου), Αγνή Χαραλάμπους (προπονήτρια στίβου), Φοίβος Δουκανάρης (προπονητής κολύμβησης), Γιάννης Πετρούδης (προπονητής μπιτς βόλεϊ), Ανδρέας Ιωάννου (προπονητής πυγμαχίας), Χρίστος Χριστοδουλίδης (προπονητής τζούντο) και Λούκα Τσεκατέλι (προπονητής τένις).
 
Στις Μπαχάμες
Με την άφιξη της στο Νασάου, η κυπριακή αποστολή θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Melia το οποίο είναι ένα από τα δύο ξενοδοχεία που θα αποτελέσουν το Χωριό των Αθλητών. Χρόνος -πάντως- για ξεκούραση δεν θα υπάρχει, αφού την Τρίτη 18 Ιουλίου θα ριχτούν στη μάχη οι αθλητές του τζούντο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (-60 κ.) και Σοφία Ασβεστά (-48 κ.), αλλά και η ομάδα μπιτς βόλεϊ με τους Σωτήρη Σιαπάνη και Κωνσταντίνο Σκορδή.
 
Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Γραφείο Τύπου Κ

 

 

Search