Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
Previous Next

Πάτρα 2019: Νίκη-πρόκριση στους «8» για την εθνική ανδρών Beach Handball, αποκλεισμοί στο τένις

Την πρώτη νίκη του κυπριακού beach handball στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Πάτρα της Ελλάδας, πέτυχε το πρωί της Δευτέρας (26/08/2019) η εθνική ανδρών της Κύπρου, η οποία επικράτησε εύκολα της Αλβανίας με 2-0, σε παιχνίδι για τον α’ όμιλο.

Παρά τις δύο ήττες της Κυριακής (25/08), από Κροατία και Πορτογαλία, η ομάδα του Ανδρέα Ανδρέου επικρατώντας της Αλβανίας, «κλείδωσε» την πρόκριση στους «8» και στα νοκ-άουτ του beach handball. Πλέον, απομένει το ματς με την Αίγυπτο το πρωί της Τρίτης (27/08), για να οριστικοποιηθεί ο αντίπαλος στα προημιτελικά (είναι προγραμματισμένα για το απόγευμα της Τρίτης), με το πιθανότερο σενάριο η Κύπρος να έχει δύσκολο έργο απέναντι σε Ιταλία ή Ελλάδα, που θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις του β’ ομίλου.

Στον πρωινό αγώνα στο μπιτς χάντμπολ, η Κύπρος πήρε πολύ εύκολα την πρώτη περίοδο με 22-5, ενώ στη δεύτερη περίοδο δεν χρειάστηκε η ομάδα μας να φορτσάρει, κερδίζοντας 22-15.

Κύπρος-Αλβανία 2-0 (22-5, 22-15)
Κύπρος (Α. Ανδρέου): Ι. Αργυρού, Δ. Μπότσαρης, Κ. Χαραλάμπους, Κ. Χριστοδούλου, Α. Ιωάννου, Ξ. Κυπριανού, Χ. Παπατρύφωνος, Π. Προκοπίου, Γ. Στυλιανού, Θ. Τσιβίκος.

Αναπάντεχη ήττα για τις γυναίκες
Λίγο μετά, στο ίδιο γήπεδο, η Εθνική γυναικών στο beach handball δέχτηκε ήττα-σοκ από την Τυνησία με 2-0 (14-12, 19-16), με αποτέλεσμα να χαθεί πολύ καλή ευκαιρία για διεκδίκηση μεταλλίου. Η ομάδα μας όχι μόνο δεν υστερούσε των Τυνήσιων, αλλά στη θεωρεία ήταν καλύτερη, όμως οι διεθνείς μας δεν μπόρεσαν να πιάσουν την ανάλογη απόδοση, με αποτέλεσμα να δεχτούν την ήττα.

Το γυναικείο τουρνουά διεξάγεται με ένα όμιλο των πέντε χωρών και αν η Κύπρος έπαιρνε τη νίκη, θα «κλείδωνε» την παρουσία στους «4» και θα είχε δύο ευκαιρίες για μετάλλιο. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη ότι απέναντι σε Ελλάδα και Πορτογαλία η εθνική γυναικών έχασε οριακά και μάλιστα στο shootout (2-1) γίνεται αντιληπτή η χαμένη ευκαιρία...

Εκκρεμεί πλέον το τελευταίο ματς του ομίλου για την Κύπρο, με αντίπαλο την Ιταλία, στις 18:40 της Δευτέρας (26/08).

Κύπρος-Τυνησία 0-2 (12-14, 16-19)
Κύπρος (Κ. Κωνσταντίνου): Α. Ντιμιτρίεβιτς, Μ. Ηλία, Λ. Έλληνα, Β. Ιωάννου, Γ. Κκαΐλα, Α. Κωνσταντινίδου, Μ. Μαρσελλή, Μ. Παπά, Α. Τάκη, Ε. Ζήνωνος.

Τέλος το Beach Tennis με δύο αποκλεισμούς
Μετά τους τρεις αποκλεισμούς σε διπλό ανδρών και γυναικών την Κυριακή (25/08), ήρθαν άλλοι δύο αποκλεισμοί στο μικτό διπλό τη Δευτέρα (26/08), για να ολοκληρωθεί η παρουσία του κυπριακού Beach Tennis στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα.

Για τη φάση των «16» του μικτού διπλού, τα δύο κυπριακά δίδυμα αντιμετώπισαν τα αντίστοιχα ζευγάρια της Ιταλίας. Πρώτοι «έπεσαν στη μάχη» οι Ελεονώρα Ξενοφώντος και Μάριος Βυρίδης, οι οποίοι υπέκυψαν στους Νίνι Βαλεντίνι και Ντιέγκο Μπολετινάρι με 2-0 σετ (6-0, 6-3). Ακολούθως, στο κεντρικό γήπεδο και υπό το βλέμμα του Πρίγκηπα Αλβέρτου Β' του Μονακό, οι Κρίστοφερ Κουτρουζάς και Άντρια Τσαγγαρίδου έχασαν με 2-0 σετ (6-2, 6-3) από τους Νικόλ Νομπίλε και Τομάσο Τζιοβανίνι.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
26 Αυγούστου 2019

 

 

Search