Πέμπτη, 09 Απριλίου 2026

Οι Γ.Φωτίου, Α. Θεοφυλάκτου, Γ. Παπαγεωργίου οι τρεις Αρχηγοί Αποστολών των διεθνών διοργανώσεων για το 2026

Ιδιαίτερα πλούσιο το αθλητικό καλεντάρι για το 2026 το οποίο μετά τη συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μιλάνο, περιλαμβάνει τρία πολύ σπουδαία αθλητικά γεγονότα, στα οποία η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα συμμετάσχει.

Πρόκειται για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Glasgow 26», τους Μεσογειακούς Αγώνες «Taranto 26» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Dakar 26» που θα πραγματοποιηθούν σε Σκωτία, Ιταλία και Σενεγάλη αντίστοιχα.

Ως εκ τούτου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ανακοινώνει τα ονόματα των ανθρώπων που θα αναλάβουν την μεγάλη αυτή ευθύνη να ηγηθούν των τριών αυτών αθλητικών αποστολών:
- Στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Γλασκώβη της Σκωτίας από τις 23 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου ως αρχηγός αποστολής ορίστηκε ο Ταμίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιάννος Φωτίου.

- Στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τάραντο της Ιταλίας από τις 21 Αυγούστου ως τις 3 Σεπτεμβρίου ως αρχηγός αποστολής ορίστηκε για δεύτερη συνεχή φορά ο κ. Ανδρέας Θεοφυλάκτου ο οποίος ήταν και ο αρχηγός αποστολής στους προηγούμενους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν τής Αλγερίας.

- Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε χώρα της Αφρικής, στο Ντακάρ της Σενεγάλης, από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, ως αρχηγός αποστολής ορίστηκε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Παπαγεωργίου.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς την ALLWYN (Diamond) τις LOGICOM & EUROBANK (Platinum Partner) και την PETROLINA (Gold Partner) για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
8 Απριλίου 2026

 

 

Search