Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Συνεχίζονται οι δωρεές στην Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Με την πρόθυμη ανταπόκριση και τη γενναιόδωρη συνεισφορά από σωματεία, συλλόγους, ομοσπονδίες, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλους και γενικά βιβλιόφιλους, η υπό σύσταση Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη γίνεται ολοένα και πιο πλούσια σε περιεχόμενο.

Στα ράφια της εμφανίζονται συνεχώς νέα αποκτήματα, βιβλία, περιοδικά, ψηφιακοί δίσκοι και άλλο υλικό. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει προς όλους τις θερμότερές της ευχαριστίες.

Ορισμένοι από εκείνους που προέβησαν σε δωρεά προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη τις τελευταίες εβδομάδες είναι οι ακόλουθοι:

* Λούης Περεντός: Δώρισε αρχειακό υλικό κυρίως για τα αθλητικά πράγματα της Λάρνακας και του ΓΣΖ (όπως πρόγραμμα Παγκυπρίων Αγώνων του 1955 κ.ά.), καθώς επίσης δέκα βιβλία, περιοδικά και άλλα έντυπα, κυρίως σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004.
* Παρασκευάς Σαμάρας: Τέσσερις ερευνητικές του εργασίες για τη σχέση της Κύπρου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για παραδοσιακές εθιμικές αθλητικές δραστηριότητες.
* «Αναγέννηση» Δερύνειας: Λεύκωμα για την ιστορία του σωματείου.
* Γιώργος Μιχαηλίδης: Λεύκωμα για τη «Δόξα» Κατωκοπιάς.
* Ανδρέας Λαζανίτης: Βιβλίο για τον σπουδαίο σκοπευτή Λάκη Ψημολοφίτη.
* Κυπριακή Ομοσπονδία Μπάντμιντον: Βιβλίο του Κώστα Λαζάρου - βοήθημα για προπονητές και αθλητές.
* Γιώργος Γιαπανάς: Το βιβλίο του για την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους.
* Γιώργος Μιτσίδης: Σειρά περιοδικών - προγραμμάτων για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του ΑΠΟΕΛ την περίοδο 1992-2010.
* Γιώργος Στεφανίδης: Τέσσερα δικά του βιβλία για ιστορικές πτυχές του κυπριακού ποδοσφαίρου.
* Σαλώμη Παπαδήμα - Σοφοκλέους: Βιβλίο αφιέρωμα στον σπουδαίο Λεμεσιανό ποδοσφαιριστή Παπαδήμα.
* Τάκης Μιχαήλ: Δύο δικά του βιβλία για τον Πανίκο Κρυστάλλη και για την περίοδο που «η μάππα μιλούσε κυπριακά».
* Ζαχαρίας Κυριάκου: Συλλογή άρθρων του μιας δεκαετίας ως «αθλητικό οδοιπορικό».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις δωρίθηκαν δύο αντίτυπα για να καλυφθούν οι ανάγκες της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης όσον αφορά τον δανεισμό.

Σε σημαντικές δωρεές έχουν προβεί επίσης (και συνεχίζουν ακόμη) ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, ο Δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου κ.ά., οι οποίες θα ανακοινωθούν συγκεντρωτικά σε κατοπινό στάδιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον δρα Χρύσανθο Χρυσάνθου, που έχει αναλάβει το έργο αυτό, στο τηλ. 99686508 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς επίσης με τη βιβλιοθηκονόμο Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου στο τηλ. 22449691 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
14 Ιανουαρίου 2019

 

 

Search