Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Previous Next

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν οι Ολυμπιακές Επιτροπές Κύπρου και Πολωνίας

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και η αντίστοιχη της Πολωνίας (PKOl), υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας τετραετούς διάρκειας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι πρόεδροι των δύο οργανισμών, κ.κ. Ντίνος Μιχαηλίδης και Αντρέι Κραζνίσκι αντίστοιχα, στην παρουσία της Πρέσβειρας της Πολωνίας στην Κύπρο Ιρένα Λιχνέροβιτς Όγκουστιν.

Το πρωτόκολλο καλύπτει ανταλλαγές επισκέψεων αθλητικών αποστολών, και ειδικών σε θέματα αθλητισμού και ολυμπιακής εκπαίδευσης, ενθάρρυνσης αθλητών να συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις που θα διεξάγονται στις δύο χώρες, ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αμφίπλευρων προσκλήσεων σε συνέδρια, διαλέξεις και σεμινάρια στις δύο χώρες, και συντονισμό των δράσεων στο χώρο του Ολυμπιακού Κινήματος.

Αναφερόμενος στην υπογραφή του πρωτοκόλλου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι ο κυπριακός αθλητισμός θα αποκτήσει σημαντικά πλεονεκτήματα από τις ευκαιρίες που προσφέρει η Πολωνία, μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλητισμού στην Ευρώπη. Συνεχάρη επίσης την Πολωνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία φέτος γιορτάζει τα εκατοντάχρονα της.

Από την πλευρά του, ο Αντρέι Κραζνίσκι που είναι παράλληλα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOC), σημείωσε ότι η συμφωνία είναι ένα μεγάλο βήμα για την βελτίωση της συνεργασίας για τους κοινούς στόχους και οραματισμούς που έχουν οι δύο οργανισμοί στο χώρο του Ολυμπιακού Κινήματος, και της ανάδειξης των αξιών του Ολυμπισμού.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην Κύπρο, ο κ. Κραζίνσκι, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη, είχε συνάντηση το πρωί της Πέμπτης με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Κώστα Χαμπιαούρη. Στη συνάντηση παρέστη και η πρέσβειρα της Πολωνίας κα Λιχνέροβιτς Όγκουστιν. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κραζνίσκι εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο που το κράτος στηρίζει την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, και εξήρε το έργο που παράγει η ΚΟΕ.

Στη συνέχεια, και κατά την παρουσία του στο Ολυμπιακό Μέγαρο πριν την υπογραφή της συμφωνίας ξεναγήθηκε στους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα του.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
28 Μαρτίου 2019

 

 

Search