Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η 49η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου η 49η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC). Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν παρούσα στην συνέλευση που διοργανώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με έδρα τη Ρώμη, και έτυχε ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τον διεθνή αθλητικό οργανισμό και των διοργανώσεων στους οποίους θα λάβει μέρος, συμμετέχοντας στη συνέχεια ενεργά στη λήψη των αποφάσεων που λήφθηκαν μέσω ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Στην τηλεδιάσκεψη την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώτης Ιωαννίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρέας Γεωργίου.

Οι εκπρόσωποι των 50 χωρών μελών της EOC, ενημερώθηκαν για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό 2030 της Ένωσης, την πρόοδο της προετοιμασίας της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων που θα γίνει στην Πολωνία (Κρακοβία) το 2023, τις υποψηφιότητες για τα αντίστοιχα EYOF του 2025 (Χειμερινό και Θερινό), ενώ πραγματοποιήθηκε και η ψηφοφορία για τα βραβεία Piotr Nurowski για το 2020, που αφορούν στους κορυφαίους νέους αθλητές της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Τα θέματα που τέθηκαν σε ψηφοφορία αφορούσαν τροποποιήσεις του καταστατικού σε σχέση με την εκλογή των αξιωματούχων της EOC, όπως και τη σύνθεση του Εκτελεστικού Συμβουλίου. Εγκρίθηκε επίσης ο προϋπολογισμός της EOC για το 2021 καθώς και οι οικονομικές καταστάσεις του 2019.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
2 Δεκεμβρίου 2020

 

 

Search