Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Στήριξη σε Άντρη Ελευθερίου, Συνεργασία με ΚΟΑ & "Φωνή"

Στήριξη σε Ελευθερίου, συνεργασία με ΚΟΑ και «Φωνή»

Ο στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία περιβάλλοντος που θα ευνοεί τις συνθήκες ώστε οι αθλητές να προβαίνουν σε καταγγελίες

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή καταδικάζει κάθε μορφή βίας, και καλεί τους αθλητές όπως καταγγέλλουν οποιαδήποτε βία τους ασκείται κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο χώρο του αθλητισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλει η ΚΟΕ για άλλη μια φορά προς τον αθλητικό κόσμο, μπροστά στις καταγγελίες τόσο της ελληνίδας Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου, όπως και της κορυφαίας κύπριας αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, επικοινώνησε με την Σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου, και της εξέφρασε την αμέριστη προσωπική του στήριξη, καθώς και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, με οποιονδήποτε τρόπο επιλέξει να προχωρήσει στα όσα κατήγγειλε.

“Εφόσον υπάρχουν καταγγελίες, αυταπόδεικτα κάτι δεν πάει καλά. Όλοι οι θεσμικοί πυλώνες στη χώρα μας, που εμπλέκονται στα θέματα κακοποίησης, ειδικότερα στο χώρο του αθλητισμού, οφείλουμε να συνεργαστούμε με στόχο τη δημιουργία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο θα ευνοούνται οι συνθήκες, ώστε να γίνει μια καταγγελία. Τα παραπάνω αφορούν τόσο στον ψυχολογικό τομέα, όσο και τις οικονομικές/νομικές συνθήκες μέσα στις οποίες θα κληθεί πλέον ο αθλητής να στηρίξει την καταγγελία αυτή» επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοστόμου επικοινώνησε με την κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, Πρόεδρο του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας «Φωνή», και της διαβίβασε τη βούληση της ΚΟΕ, για κοινή δράση προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων των δύο φορέων.

“Οι καταγγελίες της Άντρης Ελευθερίου, δεν είναι σημερινές. Έγιναν τον Φεβρουάριο του 2018 στην εκπομπή «Γυναικεία Υπόθεση» του ΡΙΚ, και επαναλήφθηκαν το Δεκέμβρη του 2020. Επανήλθαν στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, εξαιτίας της έκτασης που πήρε στην Ελλάδα και διεθνώς η καταγγελία της χρυσής Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου. Ίσως ακουστεί κοινοτυπία, αλλά πρέπει κάποια στιγμή -και κρίνουμε ότι τώρα είναι αυτή η στιγμή- να περάσουμε από τα λόγια, στις πράξεις και τα έργα. Πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον στην κοινωνία, τέτοιο ώστε ο κάθε πολίτης, και όχι μόνον οι αθλητές, να τολμά και να προβαίνει χωρίς φόβο σε καταγγελίες” σημειώνει ο κ. Χρυσοστόμου.

Η ΚΟΕ, θα συνεργαστεί τόσο με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), όσο και με το Συμβούλιο Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας “Φωνή”, προς την κατεύθυνση υλοποίησης των στραγηγικών σχεδιασμών όλων των φορέων, σημειώνοντας παράλληλα ότι το θέμα θα τεθεί στις προτεραιότητες του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ.

 

 

Search