Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εικονική Ολυμπιακή εβδομάδα EYOF «Vuokatti 2021»

ΕΝΕΡΓΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το πρόγραμμα «Ευρωπαίων Νεαρών Ολυμπιακών Πρεσβευτών» (EYOA) της Επιτροπής «Ολυμπιακού Πολιτισμού και Κληρονομιάς» της EOC. Παρά την αναβολή του Χειμερινού Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων (EYOF) “Vuokatti 2021” λόγω της πανδημίας και τη μεταφορά του από τον Φεβρουάριο που είχε οριστεί αρχικά, για τον Δεκέμβριο 2021, διοργανώθηκε εικονική ολυμπιακή εβδομάδα, η οποία περιλάμβανε καινοτόμες διαδικτυακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η Εικονική Ολυμπιακή εβδομάδα “Vuokatti 2021” είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τους νέους της Ευρώπης να ανακαλύψουν τη δύναμη του Ολυμπιακού Κινήματος και να φέρουν τις Ολυμπιακές αξίες κοντά σε όλους. Οι 24 Νεαροί Ολυμπιακοί πρεσβευτές υλοποίησαν πολλές δράσεις μετά από συστηματική προετοιμασία και καθοδήγηση τους από την αρμόδια Επιτροπή της EOC.

Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στο εν λόγω πρόγραμμα εκπροσωπεί ως Νεαρή Πρεσβευτής η 19χρονη Ντανιέλλα Υψαρίδου, αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ η οποία συμμετείχε και ως αθλήτρια το 2017, στο 13ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διεξήχθη στο Ερζορούμ της Τουρκίας.

Η Ντανιέλλα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του εν λόγω προγράμματος είχε ενεργό συμμετοχή στα σεμινάρια της επιτροπής. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Εικονικής Ολυμπιακής εβδομάδας επεξεργάστηκε το θέμα “Ψυχική Υγεία των Αθλητών” και έλαβε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη από αθλητικό ψυχολόγο. Στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά ως Alumni άλλος ένας Κύπριος, ο Χριστόφορος Παπαμιχαλόπουλος “OLY” που υπήρξε και ο ίδιος Πρεσβευτής στους αντίστοιχους αγώνες το 2017, αλλά και ως Alumni στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων το 2019 στο Μπακού.

Το πρόγραμμα Ευρωπαίοι Νεαροί Ολυμπιακοί Πρεσβευτές (EYOA), θα συνεχίσει μέχρι την υλοποίηση του στο Vuokatti της Φινλανδίας τον Δεκέμβριο 2021. Υπεύθυνη εκπαίδευσης του εν λόγω προγράμματος είναι το μέλος της αρμόδιας Επιτροπής της EOC και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Κλέα Παπαέλληνα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει τεράστια σημασία στην προώθηση των Ολυμπιακών Ιδεωδών που είναι άλλωστε και ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της. Γι αυτό και η συνεχής αξιοποίηση των Νεαρών Πρεσβευτών και Alumni που εκπροσωπούν την ΚΟΕ σε αυτού του επιπέδου τα προγράμματα της EOC θα είναι συνεχής.

 

 

 

Search