Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Εμιλία Ζίνγκας σημείωσε την κορυφαία διεθνή επιτυχία της Κύπρου στις Παγοδρομίες

Για πρώτη φορά η Κυπριακή Ομοσπονδία Παγοδρομιών θα εκπροσωπηθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Για πρώτη φορά στην ιστορία των παγοδρομιών, αθλήτρια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος. Την πολύτιμη πρόκριση πέτυχε η αθλήτρια Εμιλία Ζίνγκας, στον διεθνή αγώνα Challenge Cup που διεξήχθη στη Χάγη από 25-28 Φεβρουαρίου 2021. Στον εν λόγω αγώνα, η αθλήτρια κατάφερε να μπει στα μετάλλια, παίρνοντας την τιμητική τρίτη θέση, με συνολική βαθμολογία 171.30.

Η Εμιλία Ζίνγκας παρόλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, διανύει μία εξαιρετική αγωνιστική περίοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενους αγώνες είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και για τους Πανευρωπαϊκούς του 2021, οι οποίοι όμως τελικά αναβλήθηκαν λόγω Covid-19.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη από 22-28 Μαρτίου 2021. Παράλληλα θα αποτελέσει προκριματικό αγώνα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Πεκίνο.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά σε διεθνείς αγώνες η Εμιλία Ζίνγκας αφού προηγουμένως κατέκτησε τη 2η θέση στο 14ο Santa Claus Cup, το οποίο είχε διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 26-29 Νοεμβρίου 2020.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών Τάκης Γεωργίου, ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια για την συνολική παρουσία της αθλήτριας Εμιλίας Ζίνγκας στις διεθνείς διοργανώσεις : «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από τις προσπάθειες των αθλητών/τριών, οι οποίοι συμμετέχουν σε διεθνείς συναντήσεις καταφέρνοντας να πετύχουν αξιόλογα αποτελέσματα, παρόλες τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση προς τους αθλητές/τριες, και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των αθλητών της Κυπριακής ομοσπονδίας Παγοδρομιών σε διεθνείς αγώνες. Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι η πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ εφικτό τον στόχο να δούμε αθλητή των παγοδρομιών στους επόμενους Αγώνες του χρόνου στο Πεκίνο».

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, συγχαίρει την Εμιλία Ζίνγκας για τη σημαντική της επιτυχία όπως και την Κυπριακή Ομοσπονδία Παγοδρομιών για το έργο που επιτελεί. Εύχεται καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και όπως επιτευχθεί ο υψηλός στόχος της πρόκρισης στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
5 Μαρτίου 2021

 

 

Search