Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ολυμπιακή Ομάδα «Τόκυο 2020» : Συνάντηση με Ανδρέα Μακρή

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που καθιερώθηκαν μεταξύ Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και αθλητών που συγκροτούν την Ολυμπιακή Ομάδα «Τόκυο 2020», αντιπροσωπεία της ΚΟΕ πραγματοποίησε συνάντηση στο Ολυμπιακό Μέγαρο, με τον αθλητή της Σκοποβολής (Τραπ) Ανδρέα Μακρή, στην παρουσία του Προέδρου της ΣΚΟΚ κ. Τζιοβάνη Σαββίδη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς ΚΟΕ, ο Πρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος Γιώτης Ιωαννίδης (διαδικτυακά) ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Γεωργίου, και Λειτουργοί της ΚΟΕ που θα βρίσκονται στην αποστολή που θα ταξιδέψει στο Τόκυο.

O Ανδρέας Μακρή είναι 30 ετών, και από το 2019 έγινε μόλις ο 3ος Κύπριος αθλητής που εξασφάλιζε την Ολυμπιακή κάρτα που έδινε το δικαίωμα συμμετοχής στο Τόκυο. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Changwon εκείνης της χρονιάς όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, που αποτελεί και τη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας του. Στο Τόκυο θα καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα του Τραπ που θα διεξαχθεί το διήμερο 28-29 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, συνεχάρη τον Ανδρέα Μακρή για την μεγάλη του επιτυχία, και εξέφρασε την πρόθεση της ΚΟΕ όπως στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την προετοιμασία και την συμμετοχή του στους αγώνες.

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, διαβεβαίωσε ότι η ΚΟΕ θα παρέχει κάθε βοήθεια προς τους αθλητές, για να τους εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και η υλοποίηση των όποιων αιτημάτων τεθούν από τους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Ανδρέας Γεωργίου, σημείωσε ότι κάθε Ολυμπιακή πρόκριση αποτελεί τεράστια επιτυχία, αφού την κερδίζουν μερικές δεκάδες αθλητές για κάθε αγώνισμα, ανάμεσα σε χιλιάδες που τη διεκδικούν απ’ όλο τον κόσμο και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται ανεξαρτήτως του βαθμού επιτυχίας που θα έχει ο κάθε αθλητής σε αυτούς καθ’ αυτούς τους αγώνες.

Ο Ανδρέας Μακρή ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την στήριξη και την βοήθεια που του παρέχει, και ιδιαίτερα ευχαρίστησε την ΚΟΕ για τις ενέργειες που προέβη σε ότι αφορά τον έγκαιρο εμβολιασμό των αθλητών.

Ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζιοβάνης Σαββίδης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΟΕ αλλά και την ΚΟΕ γενικότερα για την στήριξη προς την Κυπριακή ομάδα Σκοποβολής που έχει βάλει ψηλά τον πήχη σε ότι αφορά τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα για την άρτια παρουσία της ομάδας και την αισιοδοξία του υψηλές επιδόσεις στους αγώνες που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε επιτυχίες και διακρίσεις.

 

 

Search