Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 «έτρεξε» και τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας!

Οι διαδρομές του “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021” ανέδειξαν νικητή τον Φινλανδό Κάλε Ροβάνπερα, ανέδειξαν όμως και την ικανότητα της Ελλάδας να φέρει σε πέρας με περισσή επιτυχία μια παγκόσμια αθλητική διοργάνωση γεγονός που αναγνωρίστηκε και χαιρετίστηκε παγκόσμια.

Στα συγχαρητήρια που έλαβε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρης Αυγενάκης, προστέθηκαν και τα δικά μας, αφού στην αφετηρία της υπερ-ειδικής διαδρομής στην Πλατεία Συντάγματος, στην οποία παρέστη και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Χρυσοστόμου.

Τόσο ο κύριος Προδρόμου όσο και ο κύριος Χρυσοστόμου ήταν προσκεκλημένοι του κυρίου Αυγενάκη, γεγονός που αντανακλά τη διαχρονική εκτίμηση και συνεργασία των δύο χωρών στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Την ειλικρινή και δυνατή συνεργασία ανέδειξε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας ο οποίος με τη σειρά του διαβεβαίωσε τον κύριο Χρυσοστόμου ότι αυτή η συνεργασία θα ενταθεί και θα εκφραστεί πολύμορφα προς όφελος του αθλητισμού των δύο χωρών. Ο κύριος Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΟΕ για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του και επανέλαβε ότι η Κύπρος παίρνει αλλά και δίνει στην Ελλάδα, στη βάση μιας πολύχρονης δημιουργικής συμπόρευσης που διακρίνει ο αμφίδρομος σεβασμός.

 

 

Search