Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021

KOE: Παρούσα στην 25η Γενική Συνέλευση ANOC

Συνάντηση Γεώργιου Χρυσοστόμου με Λευτέρη Αυγενάκη

Η Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), πραγματοποίησε το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, την 25η Γενική Συνέλευση , στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 206 χώρες και πέραν των 1000 συνέδρων και παρατηρητών από διάφορους οργανισμούς. Σε αυτήν συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Andrew Parsons, o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και πλήθος προσωπικοτήτων από τομ παγκόσμιο αθλητικό χώρο. Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Χρυσοστόμου και ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Γεωργίου.

Αποφασίστηκε όπως η επόμενη Γενική τη Συνέλευση της ANOC διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο στη Σεούλ της Κορέας όπου θα είναι και παράλληλα εκλογική. Ως εκ τούτου παραμένει στην Προεδρία της ANOC για ακόμη ένα χρόνο ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Robin Mitchell.

Ένα από το κύρια θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση ήταν το Στρατηγικό Πλάνο της ANOC 2021-2024 το οποίο θέτει ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση της κοινής φωνής των 206 Ολυμπιακών Επιτροπών σε όλους τους χώρους δραστηριοποίησης του αθλητικού κινήματος και την ευημερία των αθλητών.

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ANOC στο Ηράκλειο, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρη Αυγενάκη και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επισημάνθηκε και πάλι η άψογη και διαρκής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδος στα θέματα αθλητισμού. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ευχαρίστησε για την θερμή φιλοξενία που έτυχαν οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ενώ εξέφρασε τα θερμά συγχαρήτηρια του, για τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδας στον αθλητισμό, για την άψογη διοργάνωση του Rally Acropolis αλλά και της ανάληψης από την πόλη του Ηρακλείου της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023.

 

 

Search