Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα ΚΟΕ Ανδρέα Γεωργίου με τον Κινέζο πρέσβη

Συζητήθηκαν η επικείμενη συμμετοχή της Κύπρου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και θέματα αθλητικής συνεργασίας Κύπρου-Κίνας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Λιού Γιαντάου είχε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ανδρέας Γεωργίου. Η συνάντηση που πραγμαοποιήθηκε διαδικτυακά είχε ως κύριο θέμα την επικείμενη συμμετοχή της Κύπρου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο από τις 4 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στη συμμετοχή της Κύπρου, τόσο όσον αφορά την αγωνιστική παρουσία των αθλητών μας όσο και για ολόκληρης της κυπριακής αποστολής. Η Κύπρος θα συμμετάσχει στους αγώνες στο άθλημα των Χιονοδρομιών στο Αλπικό Σκι, και η τελική λίστα συμμετοχής τους ενός ή δύο αθλητών θα ανακοινωθεί στις 17 Ιανουαρίου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού μεταξύ της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και της αντίστοιχης της Κίνας μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κρατών όπως έχουν καθορισθεί από τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου και τον ομόλογο του της Κίνας.

Η συνεργασία θα συνεχιστεί σε υπηρεσιακό επίπεδο όπου θα γίνουν εκτενείς συζήτήσεις για όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του Εκτελεστικού Συμβουλίου τον κ. Γιαντάου για την άριστη συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Κινεζικής πρεσβείας στην Κύπρο και της αντίστοιχης Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας.

 

 

Search