Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Συναυλία «Ωδή στον Ολυμπισμό» - Ενταγμένη στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ολυμπιακή Ημέρα

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, και η ΟΠΑΠ Κύπρου, παρουσιάζουν την συναυλία «ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ», που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 19.30.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην «Ολυμπιακή Ημέρα» που τιμάται στις 23 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία το 1894 ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με πρωτοβουλία του Πιέρ ντε Κουμπερτέν, και έχοντας ως πρώτο Πρόεδρο τον Δημήτριο Βικέλα.

Με αφετηρία τη μέρα αυτή, αναβιώθηκαν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, και μαζί τους οι αξίες του Ολυμπισμού, το ευ αγωνίζεσθαι και η ευγενής άμιλλα που αποτελούν κοινό παρονομαστή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων έργα των Vangelis, Andrew Lloyd Weber και John Williams, και το κοινό θα απολαύσει σε παράλληλη προβολή τις σημαντικότερες και πιο συγκινητικές στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων, σε κείμενα και αφήγηση του Σάββα Κοσιάρη.

Οι αθλητές θα γίνονται καλλιτέχνες και οι μουσικοί αθλητές, αποστέλλοντας τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της ελπίδας, όπως αυτά εκφράζονται από μεγάλες στιγμές στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι τα μηνύματα που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η ανθρωπότητα στις δύσκολες εποχές που βιώνει.

Το σενάριο και η ενορχήστρωση της συναλίας είναι της Βίκυς Στυλιανού και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου θα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Κουντούρης.

Εισιτήρια διατίθενται: Aπό την ιστοσελίδα cyso.org.cy, στο Ταμείο Θεάτρου Παλλάς (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, Λευκωσία 1010, 22 410181), Τετ 16:00-19:00, και στο Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, 2 ώρες πριν την έναρξη.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη νεαρών αθλητών και μουσικών.

Θεσμικός Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, Μέγας Χορηγός η ΟΠΑΠ Κύπρου, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Χορηγοί επικοινωνίας: ΡΙΚ, Cyprus Mail, Russian Wave.

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
20 Ιουνίου 2022

 

 

Search