Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

42η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου : «Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές και τις Ομοπονδίες μας»

«Εργαζόμαστε πάντα με αυστηρή προσήλωση στην διάφανη και ωφέλιμη αξιοποίηση και του τελευταίου σεντ που προσφέρει ο φορολογούμενος συμπολίτης μας»
«Επιζητούμε την αυστηρή αξιολόγηση της δράσης μας»

Οι επιτυχημένες αποστολές και τα εξαιρετικά αποτελέσματα των αθλητών μας το 2022, η θωράκιση του νομικού πλαισίου, και η υγιής οικονομική κατάσταση της ΚΟΕ, κυριάρχησαν στις εργασίες της 42ης Γενικής Συνέλευσης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Στη Γενική Συνέλευση, στην οποία παρευρέθηκαν μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών, καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος Κίκης Λαζαρίδης, ο Επίτιμος Γραμματέας Ανδρέας Σταύρου και το Επίτιμο Μέλος Τάκης Κληρίδης, έγινε η επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης Συνέλευσης και κατατέθηκαν, από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Γεώργιο Χρυσοστόμου η Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων για το 2022 και από τον Ταμία της ΚΟΕ, Αλέξανδρο Χριστοφόρου, η Έκθεση για τις οικονομικές καταστάσεις του 2021, όπως επίσης και η Έκθεση του Ελεγκτή για την αντίστοιχη περίοδο. Εγκρίθηκε επίσης ο προϋπολογισμός για το 2023 ενώ η Γενική Συνέλευση διόρισε και τους Ελεγκτές για το 2023. Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ, ομόφωνη ήταν η έγκριση της πρότασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του κ. Φοίβου Χρίστου σε Επίτιμο Μέλος.

Παρουσιάζοντας την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2022, στην αναλυτική καταγραφή των δράσεων και δραστηριοτήτων, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 2022, θωρακίστηκε περαιτέρω το υγιές πλαίσιο λειτουργίας της ΚΟΕ, σημειώνοντας επιγραμματικά μεταξύ άλλων ότι: «Η αυξημένη κρατική χορηγία αποδίδεται απρόσκοπτα και στον ουσιώδη χρόνο, έτσι ώστε να μπορούμε να προγραμματίζουμε έγκαιρα και να υλοποιούμε στο σύνολο του, τον κάθε μορφής σχεδιασμό μας, με αυστηρή πάντα προσήλωση στην διάφανη και ωφέλιμη αξιοποίηση και του τελευταίου σεντ που προσφέρει ο φορολογούμενος συμπολίτης μας, διά της κρατικής χορηγίας. Επιπρόσθετα, η επάρκεια οικονομικών πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΟΕ διασφαλίστηκε και με τις χορηγικές συνεργασίες μας σε τέτοιο βαθμό ώστε να καθιστούν εφικτή τη δημιουργία ικανοποιητικών αποθεμάτων για τα επόμενα χρόνια».

Στην αναφορά του για τις αγωνιστικές συμμετοχές στις Διεθνείς διοργανώσεις κατά το 2022, ο κ. Χρυσοστόμου σημείωσε τα ακόλουθα : «Νιώθουμε περήφανοι για τις έξι σε αριθμό αγωνιστικές συμμετοχές στις Διεθνείς διοργανώσεις τόσο για την παρουσία όσο και τα αποτελέσματα. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά. Οπουδήποτε δώσαμε το παρών μας, πήραμε σπουδαία αποτελέσματα και αφήσαμε άριστες εντυπώσεις. Επενδύσαμε στις έξι αυτές αποστολές που συγκροτήσαμε, εμπλέκοντας όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες. Εμπιστευτήκαμε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές μας. Ο τελικός απολογισμός ήταν πραγματικά εντυπωσιακός τόσο σε αριθμό Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών και μη Αθλημάτων (22), όσο και σε αριθμό αθλητών (214). Δώσαμε την ευκαιρία να αγωνιστούν - κάποιοι από αυτούς για πρώτη φορά - σε αγώνες υψηλού οργανωτικού και αγωνιστικού επιπέδου».

Σε ότι αφορά το Χορηγικό πρόγραμμα ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι είναι ίσως για πρώτη φορά από της ιδρύσεώς της, που η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή νιώθει δίπλα της μια τόσο μεγάλη και δυνατή ομάδα φίλων και συνεργατών χορηγών. Ευχαρίστησε τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη στήριξη που παρέχει μέσα από την αναβαθμισμένη συνεργασία των δύο μερών, καθώς και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς της ΚΟΕ, για την συνδρομή αλλά και την συνεργασία με τελικό αποδέκτη τους αθλητές, που είναι οι Χρυσοί Χορηγοί Τράπεζα Κύπρου και Logicom, οι Ασημένιοι Χορηγοί Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, ο Χορηγός Επικοινωνίας Cablenet, ο Χορηγός Παροχής Επαγγελματικών Υπηρεσιών Deloitte, και οι Χορηγοί TOYOTA και παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, Όμιλος Βιοϊατρική Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την στήριξη μέσω του ΥΠΑΝ και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Πρόδρομο Προδρόμου, καθώς και το Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΝ κ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο, αλλά και τους Λειτουργούς του Υπουργείου για την αρωγή και εποικοδομητική συνεργασία.

Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει πάντοτε θετικά τα οποιαδήποτε θέματα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του.

Ευχαριστίες απηύθυνε επίσης τον ΚΟΑ για την συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και τους αθλητές, τους προπονητές τους, τις Ομοσπονδίες και το διοικητικό τους προσωπικό για τη δημιουργική συνεργασία αλλά και για το ξεχωριστό και σημαντικό έργο που επιτελούν.

Καταλήγοντας ο κύριος Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στη ρήση του Βρεττανού συγγραφέα Τζωρτζ Όργουελ, “Όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν” και επεσήμανε : «Αυτόν ακριβώς τον έλεγχο επιδιώκει από εσάς η παράθεση της Έκθεσης Πεπραγμένων μας, ώστε να αξιολογήσετε αυστηρά τη δράση μας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες του παρελθόντος, τα δεδομένα του σήμερα και τις προϋποθέσεις για το μέλλον».

Στο σωστό δρόμο ο στόχος της οικονομικής αυτάρκειας
Ιδιαίτερα αισιόδοξη ήταν η έκθεση του Ταμία Αλέξανδρου Χριστοφόρου, ο οποίος σημείωσε ότι η ΚΟΕ βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο σε ότι αφορά την δυνατότητα της να ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις αλλά και στην υλοποίηση του στόχου για τη δημιουργία αποθεματικού. «Τηρήθηκε ο προϋπολογισμός για τη χρονιά που ολοκληρώνεται και μπαίνουμε στο νέο έτος, έχοντας ήδη στο Ταμείο τα χρήματα που προβλέπονται για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2023, και όσων δράσεων και έργων έχουμε προγραμματίσει, σε μια χρονιά όπου οι υποχρεώσεις λόγω των πολλών αγωνιστικών συμμετοχών είναι αυξημένες» κατέληξε ο κ. Χριστοφόρου.

Την θετική εικόνα των οικονομικών καταστάσεων, επιβεβαίωσαν και οι Εκθέσεις των Ελεγκτών της ΚΟΕ, GAC Auditors Ltd. Ο Ταμίας της ΚΟΕ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Μιχάλη Λαμπριανίδη, και τις κυρίες Έλενα Χαραλάμπους, Έλενα Ιωάννου για την εξαιρετική συνεργασία.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
18 Ιανουαρίου 2023

Η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΕ Γεώργιου Χρυσοστόμου στην 42η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ είναι στο σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=LvLACJC4jjU&t=7s

Η ομιλία του Ταμία της ΚΟΕ Αλέξανδρου Χριστοφόρου στην 42η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ είναι στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=5gUJ7nf3Fcs

 

 

 

Search