Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Αγώνας Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων - Γεώργιος Χρυσοστόμου : «Πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού»

Ποσό ύψους 21 χιλιάδων ευρώ συγκεντρώθηκε από την 6η Φιλανθρωπική Εκδήλωση Δήμου Αθηένου που έθεσε υπό την αιγίδα της η ΚΟΕ

Mε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση «6ος Αγώνας Ακριβείας Κλασικού Αυτοκινήτου» που διοργανώθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου από τον Δήμο Αθηένου, και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ).
Στον αγώνα συμμετείχαν πληρώματα 110 αυτοκινήτων, και η διοργάνωση που ξεκίνησε και συνεχίζεται με πρωτοβουλία της οικογένειας της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, είχε και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλες οι εισφορές, που ανήλθαν στις 21.000 ευρώ, δόθηκαν για ενίσχυση του ταμείου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο των κοινωνικών της δραστηριοτήτων αλλά και θεωρώντας ότι οι στόχοι του αγώνα ευθυγραμμίζονται με τις Ολυμπιακές αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης, έθεσε υπό την αιγίδα της την όλη εκδήλωση. Είχε επίσης και αγωνιστική συμμετοχή με τον Πρόεδρο Γεώργιο Χρυσοστόμου ως συνοδηγό του Πρεσβευτή «Ευ Αγωνίζεσθαι» Φοίβου Κωνσταντινίδη, τον Αντιπρόεδρο Γιώτη Ιωαννίδη και συνοδηγό την Μαρία Γιωρκάτζη και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Γιώργο Παπαγεωργίου με συνοδηγό την Λίντα Μουσουλίδου.

Η εκκίνηση του αγώνα στο Δημαρχείο Αθηένου δόθηκε από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής πολιτικής κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία και από την Βοηθό Κυβερνητική εκπρόσωπο κα Δόξα Κωμοδρόμου.

«Με συγκίνηση συμμετείχαμε και στηρίξαμε και φέτος την φιλανθρωπική εκδήλωση Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου στη μνήμη της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου» πρόταξε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, προσθέτοντας ότι «η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα εκφράζει πάντα τον οφειλόμενο σεβασμό στη μνήμη της Μαρίας Θεοδώρου η οποία πορεύτηκε με αγάπη και φιλανθρωπία προς τον συνάνθρωπο της και παράλληλα να συγχαρώ την οικογένεια Θεοδώρου, που παρέλαβε την σκυτάλη προσφοράς στην κοινωνία. Εκφράζω τις ευχαριστίες στο δήμο Αθηένου για την συνεργασία για την επιτυχία της εκδήλωσης, που έχει καταστεί θεσμός και είναι με ικανοποίηση που σημειώνω τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί τον αθλητισμό προς το ευρύτερο κοινωνικό όφελος όπως ακριβώς εκφράζουν και οι αξίες του Ολυμπισμού. Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της ΚΟΕ, με μεγάλη χαρά θέσαμε υπό την αιγίδα μας την όλη εκδήλωση. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες είναι πάντα καλοδεχούμενες και αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού». Ο κύριος Χρυσοστόμου συνεχάρη τους νικητές, εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών, όπως επίσης και την άρτια διοργάνωση του αγώνα και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία που ξεκίνησε θα συνεχιστεί στις αντίστοιχες διοργανώσεις των επόμενων ετών.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε του τερματισμού στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, έδωσαν επίσης το παρόν τους ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Πρεσβευτής «Ευ Αγωνίζεσθαι» ΚΟΕ-ΚΟΑ Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηένου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην ΚΟΕ για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα της τον Αγώνα στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου για τη διαχρονική στήριξή τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης στους χορηγούς (και οι οποίοι κάθε φορά αυξάνονται), στους συμμετέχοντες αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στην επιτυχή διεξαγωγή του Αγώνα Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου.

Βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι»
Από τα αξιοσημείωτα του Αγώνα Ακριβείας, ήταν η βοήθεια που παρείχε κατά τη διάρκεια της δίωρης διαδρομής των 90 χλμ, το πλήρωμα των Αντώνη Περού και Χάρη Περού σε άλλο πλήρωμα όταν αυτό αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την θέση που θα καταλάμβαναν στην τελική κατάταξη. Στους Αντώνη Περό και Χάρη Περό απονεμήθηκε από τον Πρεσβευτή «Ευ Αγωνίζεσθαι» ΚΟΕ-ΚΟΑ, κ. Φοίβο Κωνσταντινίδη το Ειδικό Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς ανακοίνωσε ότι ως προκαταρκτική ημερομηνία για την πραγματοποίηση του 7ου Φιλανθρωπικού Αγώνα Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου ορίστηκε η 12η Μαΐου 2024.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
27 Απριλίου 2023

 

 

Search