Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Τα αθλήματα των 19ων ΑΜΚΕ “Malta 2023” #teamcy

Στους 19ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) που θα διεξαχθούν από 29 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου στη Μάλτα το αγωνιστικό πρόγραμμα διαφοροποιήθηκε σε σχέση με αυτό των αμέσως προηγούμενων αγώνων που έγιναν στο Μαυροβούνιο το 2019 για κάποια αθλήματα.

Στη Μάλτα το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αυ΄τη τη φορά, την Ιστιοπλοΐα, το Σκουός και σε ότι αφορά τα ομαδικά αθλήματα το Rugby 7s. Το τελευταίο αποτελεί παραδοσιακό άθλημα της διοργανώτριας χώρας. Αντικατέστησαν το Μπιτς Βόλεϊ, το Bowls, και την Πετόσφαιρα Σάλας.

Στους αγώνες του Μαυροβουνίου οι ομάδες μας κατέκτησαν το χρυσό στο Μπιτς Βόλεϊ γυναικών, και τρία αργυρά μετάλλια στο Μπιτς βόλεϊ ανδρών, και στο Βόλεϊ Σάλας ανδρών και γυναικών.

Με αυτές τις αλλαγές ευελπιστούμε πως η φετινή αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα καλύψει αυτά τα μετάλλια, αφού παρουσιάζεται ισχυτή στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας, αλλά και με τη συμμετοχή στα υπόλοιπα αθλήματα που προστέθηκαν στο πρόγραμμα.

Η χώρα μας στοχεύει στην πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, και θα λάβει μέρος σε όλα τα αθλήματα που θα διεξαχθούν στην Μάλτα τα οποία είναι:
- Στίβος
- Καλαθόσφαιρα (5v5 και 3v3)
- Τζούντο
- Ράγκμπι 7s
- Σκοποβολή
- Squash
- Κολύμβηση
- Επιτραπέζια Αντισφαίριση
- Αντισφαίριση
- Ιστιοπλοΐα

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
3 Μαΐου 2023

 

 

Search