Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Έφτασε η ώρα της διεκδίκησης μεταλλίων από την Κύπρο

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού
Η ημέρα διεκδίκησης των πρώτων μεταλλίων για την αποστολή της ΚΟΕ στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες "Ηράκλειο 2023" έφτασε.
Σήμερα, Τρίτη, η κυπριακή αποστολή διεκδικεί με αξιώσεις δύο μετάλλια, ένα στο αγώνισμα της Αετοσανίδας με τον Denis Taradin και την είσοδο στον τελικό, που θα σημαίνει απευθείας μετάλλιο, στο Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών.
Στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, μπαίνει πρώτος ο Κύπριος αθλητής της Αετοσανίδας. Ο Denis Taradin ρίχνεται εκ νέου στη μάχη για το μετάλλιο, με τη διεξαγωγή των υπόλοιπων έξι κουρσών του αγωνίσματος.
Στο αρχικό πρόγραμμα, την Τρίτη θα διεξάγονταν οι δύο τελευταίες κούρσες αλλά λόγω της αναβολής της αγωνιστικής τη Δευτέρα λόγω των σφοδρών ανέμων που επικρατούσαν, θα διεξαχθούν και οι έξι κούρσες την Τρίτη. Η πρώτη κούρσα είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι και ανά μισή ώρα είναι προγραμματισμένες οι υπόλοιπες πέντε. Στην κατάταξη, ο Taradin προηγείται στην πρώτη θέση μαζί με τον Γάλλο Maxime Nocher με 4 βαθμούς.
Στο Μπιτς Χάντμπολ Ανρδών, η Εθνική μετά τη μεγάλη επικράτηση στον προημιτελικό επί της Ελλάδας στη διαδικασία των Shout outs, διεκδικεί στις 15:30 μια θέση στον τελικό του αθλήματος στον ημιτελικό με αντίπαλο την Κροατία. Στον άλλο ημιτελικό που θα αρχίσει στις 16:20 η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα των κυπριακών συμμετοχών, η γυναικεία ομάδα του Μπιτς Χάντμπολ αντιμετωπίζει στις 10:30 το πρωί την Πορτογαλία, στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης, έχοντας ωστόσο χάσει τις πιθανότητες για είσοδο στην τετράδα. Πλέον η ομάδα των Γυναικών, θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα από στις θέσεις 5-7 με τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει το απόγευμα να γίνεται γνωστός μετά τους πρωινούς αγώνες.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

 

Search