Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες «Heraklion 2023»: Χάλκινο μετάλλιο ο Ντενίς Ταραντίν στο Kiteboarding

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Το πρώτο της μετάλλιο στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες πανηγυρίζει η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στο θεαματικό άθλημα του Kiteboarding o Ντενίς Ταραντίν ολοκλήρωσε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ο 26χρονος αθλητής που πρόσφατα εξασφάλισε ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ύστερα από 10 ιστιοδρομίες (από τις οποίες αφαιρέθηκαν οι δύο χειρότερες στην κατάταξη) συγκέντρωσε 21 βαθμούς ποινής μένοντας πίσω από τους δύο Γάλλους αθλητές Μαξίμ Νοσέρ (11 β.π.) και Άξελ Μαζέλλα (16β.π.). Στις τελευταίες δύο ιστιοδρομίες ακολούθησε στρατηγική τέτοια που θα του εξασφάλιζε το χάλκινο μετάλλιο, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Κροάτη Μαρτίν Ντόλενζ (24β.π.).

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει τον Ντενίς Ταραντίν και τον προπονητή του Αλεκσέι Τσιμπίζοφ για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν στο Ηράκλειο. Συγχαίρει επίσης την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για το έργο που επιτελεί και το υψηλό επίπεδο των αθλητών που διαθέτει.

Είναι το 4ο μετάλλιο στην ιστορία των αγώνων που κατακτά η Κύπρος. Προηγήθηκαν το 2015 όταν η Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών έφτασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Το 2019 στο Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών η ομάδα αποτελούμενη από τις Μαριότα Αγγελοπούλου και Μανολίνα Κωνσταντίνου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, και στο Άκουαθλον (Aquathlon) η Σταύρη Περικλέους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Οι αγώνες μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση και μέσω live streaming καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης (9-16 Σεπτεμβρίου) από την ιστοσελίδα https://medgames.tv/ ή μέσω της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης https://heraklion23.gr/ .

Με την ευκαιρία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου από τον Ντενίς Ταραντίν, η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και#TeamCyprus
#Heraklion2023 την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

12 Σεπ 2023

 

 

Search